Ingezonden persbericht


Persbericht

Veiligheidshelm te vaak als last ervaren

Vlaardingen, 26 mei 2011 - Werknemers in de bouw nemen ernstige risico's omdat ze de zware, logge veiligheidshelm afzetten tijdens hun werkzaamheden. Ofschoon iedereen op de bouwplaats het belang van veiligheid onderkent, wordt de helm massaal in de bouwkeet achtergelaten. De helm is te zwaar, oncomfortabel en onhandig tijdens het werk. Ernstig hoofdletsel ligt op de loer.

Jean Paul Suijs, productspecialist van Imbema Cleton: 'Bouwhelmen zijn onnodig zwaar waardoor ze rug en nek- klachten veroorzaken. Daarnaast is de helm vaak een sta in de weg omdat deze makkelijk van het hoofd glijdt. Ook is het ondoenlijk om oorbeschermers goed te dragen in combinatie met een helm. Het dragen van een lichte helm, waarop gemakkelijk oorbeschermers te monteren zijn, biedt uitkomst.'

Om de bouwprofessionals tegemoet te komen en hun veiligheid te garanderen, lanceert Imbema Cleton de EVO Lite van het merk JSP, een lichte helm met een hoog draagcomfort voorzien van reflecterende markeringen waardoor professionals ook op donkere werkplekken goed zichtbaar zijn. Voor de warme zomerdagen is een geventileerde versie verkrijgbaar.

Over Imbema Cleton
Imbema Cleton B.V. uit Vlaardingen is een toeleverancier op het gebied van industriële producten, opgesplitst in vijf productgroepen: slangen en koppelingen, smeermiddelen, reiniging, klimaat en persoonlijke beschermingsmiddelen. Imbema Cleton is onderdeel van de Imbema Groep.

Noot voor de redactie,