Ingezonden persbericht


Artist talk
donderdag 26 mei 2011, 20.00 uur

Saskia Monshouwer, Rune Peitersen en Bradley Pitts spreken over hun werk en de tentoonstelling.

Rune Peitersen scant de bewegingen van zijn ogen middels een complex instrument dat de positie van de pupil, de draaing van het oog en een gefilmd beeld met elkaar vergelijkt. Rune maakt zo foto's en films waarin de geregistreerde oogbewegingen over foto's en filmbeelden gelegd worden of waarin beweging en blikveld geïsoleerd worden van de niet biologisch waargenomen omgeving.

Bradley Pitts richt zich in zijn bijdrage 'Blind Spots' ook op het zicht. Samen met Raymond van Ee ontwierp hij de Ellipsoidal Introspective Optic (EIO) een constructie met een geslepen spiegel die gebaseerd is op zijn unieke blikveld. Als hij zijn gelaat in de spiegel plaatst kijkt hij met zijn ene oog het andere in, waar zijn oog zich ook op richt.

Saskia Monshouwer stortte zich na een symposium over het werk van Rune Peitersen op het bestuderen en beschrijven van de relatie tussen de zintuigen en de werkelijkheid. Zij schreef hierover een essay voor de kleine catalogus die bij False Focus verscheen.

False Focus is dit weekend voor het laatst te zien.

In verband met Hoogtij zijn we ook op vrijdagavond geopend van 19.00 tot 23.00 uur. Lees meer over Hoogtij op www.hoogtij.net

False Focus komt voort uit het idee van de onbetrouwbare werkelijkheid. De kunstenaars van False Focus zien in de werking en de beperkingen van onze zintuigen redenen voor nieuwe of alternatieve realiteiten, gemanifesteerd in video's, foto's schilderijen en installaties. Lees hier de volkskrant over False Focus.

NEST
De Constant Rebecqueplein 20b
2518 RA Den Haag