Politie Noord- en Oost Gelderland


|Harderwijk - Met sterke drank winkel uitgelopen | |
Een medewerker van een winkel aan het P.C. Hoofdplein in Harderwijk heeft woensdag 25 mei een 43-jarige winkeldief zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.


De medewerker zag de man, afkomstig uit Polen, met twee flessen sterke drank de winkel uitlopen, zonder deze te betalen. Hierop heeft hij de man staande gehouden en de politie gebeld. Agenten hebben de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor met behulp van een tolk. De man moet vermoedelijk een boete betalen.


2011071383

|     |Putten - Winkeldief aangehouden                           |

Een 71-jarige man uit Putten is woensdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal uit een supermarkt aan de Voorthuisstraat in zijn woonplaats.


Een medewerker betrapte de man, hield hem staande en seinde de politie in. Agenten hebben hem aangehouden en verhoord. De man bekende een deel van de boodschappen bewust niet afgerekend te hebben. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.


2011071150

|     |Nunspeet, Putten, Hierden - Onder invloed achter het stuur|

De politie heeft woensdag en donderdag 26 mei drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed in Nunspeet, Putten en Hierden.


Woensdagmiddag 25 mei hielden agenten een 37-jarige man uit Hilversum staande op de Brouwersbosweg in Hierden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en had geen rijbewijs. Uit de ademanalyse kwam een promillage van 1,7 (ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5). De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor zowel het rijden onder invloed van alcohol als het rijden zonder rijbewijs.


In de nacht van woensdag op donderdag 26 mei werd een 43-jarige Nunspeter rond 02:00 uur staande gehouden op de Gruppendelerweg in Nunspeet. Uit de blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een promillage van 1,1.


Eerder die nacht, rond 01:00 uur, werd een 40-jarige Utrechtse staande gehouden op de A28 ter hoogte van Vanenburg, Putten. Ook zij bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Uit haar ademanalyse kwam een promillage van 0,8. Beide kregen een rijverbod van een aantal uur en tegen beide maakt de politie proces-verbaal op.


2011071453 + 2011071456 + 2011071264

|     |Elspeet - Gestolen auto onderschept                       |

De politie heeft donderdagnacht een auto teruggevonden die even daarvoor gestolen was. In de auto werden goederen aangetroffen die afkomstig waren van een inbraak in een bedrijfsbus.


Een oplettende getuige waarschuwde de politie rond 04:00 uur toen hij drie onbekende mannen aan een auto zag rommelen aan de Roggeweg in Elspeet. De politie ging direct ter plaatse en waarschuwde de eigenaar van de auto onderweg vast (dankzij het door de getuige genoteerde kenteken). Helaas constateerde de eigenaar toen dat zijn auto inmiddels al gestolen was. Agenten vonden de auto een eindje verderop terug. Het slot van de auto was geforceerd en in de auto werd een aantal gereedschappen aangetroffen die afkomstig waren van een inbraak in een bedrijfsbusje dat verderop geparkeerd stond, op of in de buurt van de Boekweitakker.


Agenten hebben nog uitgebreid gezocht naar de daders, maar niemand aangetroffen. De politie heeft de diefstal en inbraak in onderzoek.


2011071504

|     |'t Harde, Emst - Inbraak bedrijfsbusjes                   |

In de nacht van dinsdag op woensdag 25 mei is er ingebroken in een tweetal bedrijfsbusjes in 't Harde en Emst. Uit de busjes zijn gereedschappen gestolen.


Het busje in 't Harde stond geparkeerd aan de Dennenweg. Men heeft een deur geforceerd om binnen te komen. In Emst aan de Hezeweg heeft men een ruit vernield op binnen te komen. Beide inbraken werden de volgende ochtend ontdekt. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken.


2011071255 + 2011070900


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --