Politie Noord- en Oost Gelderland


26 mei 2011


Kroongetuige in onopgeloste verdwijningszaak meldt zich bij Peter R. de Vries


In de onopgeloste verdwijningszaak van de 58-jarige goudhandelaar Henk Wildeman uit Beekbergen heeft zich een cruciale getuige gemeld bij het programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Hij doet zijn verhaal in de laatste aflevering van dit seizoen die te zien is op zondag 29 mei om 21.30 uur bij SBS 6.


Misgelopen zakendeal

Tot nu toe tastte de politie in het duister omtrent de vermissing op 16 november 2005. Wildeman leek van het ene op het andere moment van de aardbodem te zijn verdwenen. Hij heeft nooit meer enig levensteken gegeven en nabestaanden en politie gaan ervan uit dat hij is vermoord naar aanleiding van een misgelopen zakendeal. Maar welke van zijn vaak schimmige zakelijke contacten hem fataal zou zijn geworden, is nooit duidelijk geworden.


Omvangrijke goudroof

De getuige die zich nu heeft gemeld blijkt betrokken te zijn geweest bij een omvangrijke goudroof kort voor de verdwijning van Wildeman. Het slachtoffer zelf was daar ook bij aanwezig. De getuige doet een boekje open over de achtergronden en legt een direct en concreet verband tussen de goudroof, de verdwijning van Wildeman en een conflict met een andere inwoner van Beekbergen.

|Peter R. de Vries, misdaadverslaggever                              |
|Zondag 29 mei om 21.30 uur bij SBS 6                                |
|www.peterrdevries.nl                                                |