Brouwerij Haacht behaalt 3 keer 3 sterren op de Superior Taste Awards 2011

26/05/2011 16:15

BROUWERIJ HAACHT

De Superior Taste Award is een unieke internationale erkenning, gebaseerd op blinde testen die uitgevoerd worden door gerenommeerde Chefs en Sommeliers die allen opinieleiders zijn op gebied van smaak. Jaarlijks beoordelen zij honderden inzendingen. Producten die een score behalen van 90% of meer, worden bekroond met 3 sterren.

Vanavond worden de trofeeën van de editie 2011, waarvoor 906 producten uit de voedings- en drankensector waren ingeschreven, uitgereikt. Brouwerij Haacht zal hier de hoogstaande kwaliteit van haar bieren bevestigd zien met 3 sterren voor Prior Tongerlo, Keizer Karel Goud Blond en Keizer Karel Robijn Rood, meteen de hoogste onderscheiding.

Voor Prior Tongerlo is dit zelfs al de tweede keer op rij. Prior Tongerlo is een goudgeel abdijbier met een romige schuimkraag, gebrouwen met zorgvuldig uitgekozen grondstoffen (gerstemout, tarwemout, Saaz-hop en een unieke giststam). Het heeft een volmondige aanzet, waarbij de fruitige toetsen uitvloeien in een kruidige en licht bloemige hopbitterheid. De hergisting op fles geeft het bier een rijker en intenser smakenpalet.

Keizer Karel Robijn Rood is een donker bier met een fruitig aroma, een zachte en volle smaak en een zoethoppige afdronk.

Keizer Karel Goud Blond is een blond bier met een kruidig hoparoma, een zoete smaak en een aangenaam droge bittere afdronk.

Al deze bieren zijn verkrijgbaar in de drinkcenters en bepaalde supermarkten, in flessen van 33cl en van 75cl met kurk. Ook een geschenkverpakking behoort tot het gamma.

Brouwerij Haacht is een onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij en stelt een 400-tal werknemers tewerk. Naast haar pils, Primus, brouwt ze eveneens verschillende speciaal-, abdij-, fruit-, wit-, amber- en tafelbieren. De bekendste merken zijn Keizer Karel, Tongerlo en Mystic. Het drankengamma vertegenwoordigt jaarlijks een afzet van meer dan 1 miljoen hectoliter en bestaat eveneens uit een volwaardig assortiment eigen gebottelde natuurlijke mineraalwaters en frisdranken onder het merk VAL, Fuerto koffie, en diverse Franse en wereldwijnen. Brouwerij Haacht staat ook in voor de exclusieve botteling van Pepsi, bestemd voor het Belgische horecakanaal.

Haar hoofdactiviteit is een totale service bieden aan meer dan 6.000 horecazaken, voor zowel de thuis- als exportmarkt. Consumenten kunnen haar producten ook terugvinden bij de betere drankenhandelaars en supermarkten. In Frankrijk opereert zij onder Brasserie du Coq Hardi en in Nederland als Bierbrouwerij De Leeuw.

Brouwerij Haacht nv

Provinciesteenweg 28, B-3190 Boortmeerbeek

Tel. +32 (0)16 615 218, Fax +32 (0)16 60 83 84

E-mail: info@haacht.com - http://www.haacht.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel