Ingezonden persbericht


Uniek ontwerp gepresenteerd in Schiedam

In het Stedelijk Museum Schiedam heeft de befaamde New Yorkse architect Hani Rashid op 26 mei een ontwerp gepresenteerd voor het Auditorium en Crematorium Beukenhof . Rashid geeft leiding aan het toonaangevende New Yorkse architectenbureau Asymptote.

Het ontwerp en de maquette voor het Auditorium en Crematorium Beukenhof is een ontwerp van internationale allure, vergelijkbaar met onder andere ontwerpen voor het prijswinnende Yas Hotel in Abu Dabi, het perm Museum in Rusland en het Global House in Maleisië. Rashid is in dit ontwerp uitgegaan van de samenleving van Schiedam die net als in New York multicultureel is. Rashid: "ieder geloof en iedere cultuur kent zijn eigen gebruiken. De vraag om tijdens de uitvaart bepaalde cultuurgebonden gebruiken en rituelen uit te kunnen voeren wordt steeds vaker gesteld. Daarom hebben we een ontwerp gemaakt waarbij iedereen zich thuis kan voelen.''

Ook wethouder Ad Mostert was aanwezig bij de presentatie. Mostert: "ik ben onder de indruk van het ontwerp, dat zich onderscheidt doordat het uitgaat van de multiculturele samenleving. Wij vinden het een eer dat Rashid dit heeft ontworpen voor Schiedam.'' Het ontwerp is geruime tijd te bezichtigen door Schiedammers. Daarna wordt het kunstwerk opgenomen in de collectie van het Nederlands Architectuur instituut in Rotterdam.

Noot voor de redactie (