Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Gemeente en Molenparc B.V. tekenen exploitatie- en koopovereenkomst voor Molenbeek-Centrum en Vrangendael

Sittard-Geleen, 26 mei 2011 - Gemeente Sittaard-Geleen en Molenparc B.V. hebben vandaag de exploitatie- en de koopovereenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van de gebieden Molenbeek-Centrum (Stadbroek) en Vrangendael. Hiermee is een definitief akkoord bereikt voor de ontwikkeling van appartementen en winkels op de centrumlocatie en grondgebonden woningen in Vrangendael.

'Er is reden voor dubbele vreugde, want met het definitieve akkoord ligt er een goed plan voor een nieuw winkelcentrum en appartementen in Molenbeek-Centrum. Bovendien is eindelijk de weg vrij gebaand om over te gaan tot de sloop van het al jaren leegstaande winkelcentrum in Vrangendael en op die plek plaats te maken voor grondgebonden woningen ', aldus wethouder Guyt (Volkshuisvesting).

Molenbeek-Centrum

Het huidige plan voor de centrumlocatie in de Sittardse wijk Stadbroek bestaat uit een reservering van 3500 m' voor commerciële ruimtes waaronder een full-service supermarkt, een discounter en dagwinkels. Tevens zijn er circa 78 appartementen en twee bijbehorende gemeenschappelijke ruimtes voorzien. Het parkeren voor de woningen vindt ondergronds plaats. Parkeren voor de commerciële functies vindt plaats door parkeren op maaiveld. Daarvoor worden circa 130 parkeerplaatsen aangelegd. De appartementen en de commerciële ruimtes worden ondergebracht in een carrévormig bebouwingsblok met een begane grond en daarop vier bouwlagen. De eerder geplande bebouwing, die op de voormalige schoollocatie en over de Hemelsley heen geprojecteerd was, wordt niet gerealiseerd. Wel worden er dertien appartementen gebouwd op het nog braakliggende terrein aan de Noordzijde van de Hemelsley. Het doorgaande karakter van de St. Josephstraat komt te vervallen en de beek wordt verder open gemaakt.

Vrangendael

De bouwontwikkeling in Vrangendael omvat veertien grondgebonden woningen. Voor de ontwikkeling van de centrumlocatie en Vrangendael worden nu bestemmingsplannen in procedure gebracht.

Planning

Binnen twee maanden na de ondertekening zal Molenparc B.V opdracht geven voor de sloop. Naar verwachting zal de bouw van het winkelcentrum in Molenbeek-Centrum eind dit jaar beginnen en ongeveer anderhalf jaar duren.