Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Datum: 26 mei 2011

Meander Medisch Centrum ontvangt NIAZ-certificaten

Meander Medisch Centrum ontving op woensdag 25 mei jl. twee certificaten van het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Instituut voor de Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ). Internist-oncoloog Cees Rodenburg nam het certificaat in ontvangst voor de deelaccreditatie van het oncologisch zorgproces. Marijke van den Berg van de Raad van Bestuur kreeg het certificaat voor de Meanderbrede accreditatiestatus overhandigd.

Het NIAZ-certificaat is dé bevestiging dat patiënten aantoonbaar vertrouwen kunnen hebben in de kwaliteit van de zorg die Meander biedt. Meander is trots op het behalen van dit keurmerk omdat het een onafhankelijk oordeel geeft over de kwaliteit van patiëntenzorg. Het onderstreept de klantwaarden van Meander: klantvriendelijk, deskundig en betrouwbaar. Marijke van den Berg: "Het is een diploma voor de gehele organisatie. Een diploma dat aansluit bij ons motto: Meander Gewoon Beter. We hebben van NIAZ complimenten gekregen over onze open cultuur, waarin het verbeteren van kwaliteit en borging van verbeteringen centraal staan. We laten met dit certificaat aan onze patiënten zien dat we voldoen aan kwaliteitseisen die door extern deskundigen zijn getoetst. Kortom hoogwaardige zorg in een veilige werkomgeving."

Deelaccreditatie oncologisch zorgproces
Het oncologisch zorgproces van Meander behaalde eind 2010 al, als één van de eerste ziekenhuizen, de deelaccreditatie van NIAZ. Deze deelaccreditatie bevestigt dat de oncologische zorg van Meander op hoog niveau is. Meander onderscheidt zich hiermee van andere ziekenhuizen.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht