Ingezonden persbericht


Materia Inspiration Centre Amsterdam officieel geopend

Deze week heeft het nieuwe Materia Inspiration Centre te Amsterdam (IJburg) zijn deuren geopend. In het centrum staat de uitwisseling van kennis en inspiratie tussen creatieve professionals (architecten, ontwerpers) en producenten van innovatieve materialen centraal. De officiële openingsceremonie van Els Zijlstra (oprichtster Materia) en Ann Maes (directeur van AMD-ABITARE) werd door ruim 200 genodigden bijgewoond.

Met een totale oppervlakte van maar liefst 1.400m² omvat het Materia Inspiration Centre een uitgebreide materialencollectie, showrooms van toonaangevende bedrijven, een bibliotheek, flex werkplekken en het Materia Café. In deze unieke locatie organiseert Materia regelmatig thema-exposities, workshops, lezingen, bijeenkomsten en andere activiteiten waarbij kennisdeling en inspiratie op het gebied van innovatieve materialen en technieken centraal staat.

Eerste expositie: Materia Meets Green
Startschot is de thema-expositie "Materia Meets Green". Deze geeft een indruk van de mogelijkheden om onze wereld een klein beetje 'groener' te maken. Focus ligt op de materialen zelf, hun herkomst, gebruik en ontwikkeling. De expositie geeft de bezoeker inzicht in de uitdagingen en mogelijkheden van duurzame materialen en het gebruik daarvan.

Gratis entree
Het Materia Inspiration Centre is gratis toegankelijk en gevestigd aan de Pedro de Medinalaan 1b (1086 XK) te Amsterdam (IJburg). Openingstijden zijn op werkdagen van 10.00 - 16.00 uur.

Verhuur locatie
Het Materia Inspiration Centre is tevens te huur voor congressen, vergaderingen en andere bedrijfsmatige bijeenkomsten. Bezoek voor meer informatie www.materia-ic.nl.




Ingezonden persbericht