Gemeente Venray


26 mei 2011

Venray wil Werkplein overeind houden

"We vinden het erg jammer dat het UWV Werkbedrijf zich terugtrekt uit Venray. Het besluit komt niet onverwacht, maar de omvang en het gekozen moment betekenen een tegenvaller voor het Werkplein Venray. We zullen er als gemeentebestuur van Venray alles aan doen om te proberen het Werkplein Venray en de dienstverlening aan de klanten overeind te houden. Daarom willen we op korte termijn een constructief gesprek gaan voeren met het UWV Werkbedrijf."

Dat zegt wethouder Twan Jansen (Maatschappelijke Diensten) in een eerste reactie op het besluit van het landelijke UWV Werkbedrijf om een groot aantal vestigingen in Nederland te sluiten, waaronder Venray. Het UWV Werkbedrijf trekt zich eind augustus 2012 terug uit haar vestiging aan de St. Jozefweg in Venray.

Filosofie werkplein blijft overeind

Volgens Jansen biedt het besluit van het landelijk UWV Werkbedrijf de mogelijkheid om lokaal nauw samen te werken met een Werkplein in de regio. Dat is in Noord-Limburg Venlo. "En dat willen we als gemeente Venray ook doen. Dit past prima binnen de lijn die we reeds hebben ingezet", verklaart de wethouder. "Onze bedrijven zoeken medewerkers in de omgeving, onze werkzoekenden willen het liefst in de buurt werken. Hier willen we samen met het UWV Werkbedrijf onze dienstverlening op inrichten."

Een verkennend gesprek hierover heeft al plaatsgevonden. Wethouder Twan Jansen, management Werkplein Venray en de manager van het UWV Werkbedrijf Venlo, Peter Rietbergen, hebben oriënterend gesproken over de voort te zetten samenwerking. Twan Jansen:"Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat beide partijen samen willen bekijken waar we in onderlinge samenwerking en aanvullend op elkaar de dienstverlening aan álle klanten op een goede manier kunnen blijven leveren. De filosofie van het werkplein blijft daarbij overeind, met het verschil dat het UWV niet langer fysiek in Venray zit. Op zeer korte termijn hebben we een vervolgoverleg met UWV Werkbedrijf Venlo en Venray om te bespreken hoe we de nieuwe mogelijkheden rondom de samenwerking en de weg er naar toe gezamenlijk kunnen vormgeven."