Politie Hollands Midden

Leiden - Politie onderzoekt overval drogist

Leiden, 26-05-2011 o Politie Hollands Midden is een onderzoek gestart na een overval op een drogist aan de Stevensbloem.

Even voor 18.00 uur drongen twee mannen met allebei een vuurwapen de winkel aan de zijde van het Stevenspark binnen. Zij bedreigden het personeel en verlieten rond 18.10 uur de winkel met een onbekend geldbedrag. Zij vluchtten het Stevenspark in en daar stapten zij bij de skatebaan op een scooter. De mannen reden weg richting station De Vink.

De politie zocht in de omgeving naar de mannen en zette een helikopter in. De mannen werden niet meer aangetroffen.

De mannen waren waarschijnlijk tussen de 18 en 25 jaar, mogelijk jonger. Zij droegen allebei een donkere jas tot over de heupen en met een capuchon. Beiden hadden de capuchon op. Eén had een capuchon met een bontkraag. Eén had een zonnebril op. Beide mannen spraken met een buitenlands accent. Zij reden op een donkere scooter met een sportief model.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die:

- De daders hebben zien vluchten. - De daders voor de overval, dus voor 18.00 uur, in het Stevenspark hebben gezien. - Tussen 17.55 uur en 18.12 uur langs de winkel aan de zijde van het Stevenspark hebben gelopen. - Iets opvallends hebben gezien of gehoord.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000