Hoe word je meester over de ervaringen in je leven?


Bestsellerauteur Gary Renard bezoekt Nederland voor lezing en workshop

HEERLEN, MAARSSEN, 20110415 -- ‘De Verdwijning van het Universum’ is het meest opzienbarende boek van de laatste tijd en gaat over spiritueel ontwaken. Een introductie in de wereld van Gary Renard. Hoe zou jij reageren als je rustig zittend in je huiskamer plotseling wordt geconfronteerd met de verschijning van een mysterieus koppel, dat je doodleuk vertelt dat ze Verrezen Meesters zijn? Twee hip uitziende figuren die zich bekend maken als Arten en Pursah staan plotseling voor de neus van Gary Renard en vertellen hem de schokkende geheimen van het bestaan.

Sommige boeken kunnen je visie op het leven veranderen. Zo vergaat het velen tijdens het lezen van: ‘De Verdwijning van het Universum’. De Verrezen Meesters verschijnen aan Gary Renard om uitleg te geven over een ander boek: ‘Een Cursus in Wonderen’. Dat is, zoals men zegt, gedicteerd door Jezus, met als belangrijkste boodschap dat de wereld waarin we leven een illusie is en dat wij onsterfelijke wezens zijn. Niets wat je ziet is werkelijk, het is allemaal een projectie van wat ‘de denkgeest’ wordt genoemd. Je droomt dit leven, je droomt dat je een lichaam bent. Alles wat je meemaakt of ziet is een symbool van wat er innerlijk in jou leeft. Achter dit plaatje bestaat een andere wereld.

Ergens, diep in jezelf, weet je dat er een oord bestaat waar alleen liefde heerst. Dat is ons Thuis. Punt is dat wat we als het aardse leven ervaren een soort slaap is. We zijn onze afkomst vergeten, we weten niet meer wie we werkelijk zijn. We geven anderen de schuld van alles en nog wat, of voelen onszelf schuldig. Toch ben en blijf je onveranderlijk een lichtwezen. Het licht kwam met jou mee en is bij je gebleven, omdat het je eigen is. Er bestaat geen afscheiding. Niet met God en ook niet met je medemens. We komen allemaal uit dezelfde Bron. Dat is de vage stem die jou oproept om terug te keren en het aanhoudende gevoel dat je een vreemde bent op deze planeet. Hoe kun je ontwaken? Vergeving is de manier, want vergeving zet de Heilige Geest aan het werk om wonderen te creëren.

Dichter bij God

Gary Renard weet als voormalige muzikant niets van dit alles. Hij is geen lezer, laat staan een schrijver. Hij is, zoals hij zelf zegt, nogal lui aangelegd. Hij neemt de gesprekken op band op en doet er vervolgens negen lange jaren over om alles op papier te zetten. Omdat het een weergave is van wat zich in zijn huiskamer afspeelt, is het verhaal doorspekt met humor, maar ook met de nodige onbevangen en kritische vragen. ‘De Verdwijning van het Universum’ is een opstap naar de ‘Cursus in Wonderen’. Zonder het boek van Gary zou ik waarschijnlijk niet verder dan de eerste pagina’s van de Cursus zijn gekomen. Maar al lezend is het alsof je naar een andere dimensie wordt getild, alsof je dichter bij God bent, hoe vreemd dat misschien mag klinken. Wat zou ik Gary Renard graag willen ontmoeten, maar ja, dat lijkt onmogelijk. Hij woont in Amerika. Dan blijkt dat hij in mei naar Europa komt.

Scheppen en miscreëren

Hebben we niet allemaal dringend behoefte aan een wonder? Maar wat is een wonder? Gary: ‘Een wonder voltrekt zich in de eerste plaats op het niveau van de geest. Het hoeft niet meteen gezien te worden, maar het resultaat van werkelijke vergeving is altijd genezing. Jezus zag de mensen als onschuldig. Vergeven heelt je eigen schuldgevoel. Daar zit heel veel kracht in. In slachtofferschap en oordelen zit geen kracht. Jezus wist dat. Door de ander als goddelijk te zien, kom je bij je eigen goddelijkheid. Dan ga je scheppen in plaats van miscreëren.”

Ben jij toe aan wonderimpulsen?
Op 26 mei is er een lezing in Heerlen: www.spiritueelcafeheerlen.com

In Maarssen geeft Renard van 27 t/m 29 mei een lezing (Mastery of your Life) en workshop (Your Identity of Perfection) : www.blizevents.com