Gemeente Aalsmeer

naar Aalsmeer

De Twitterfiets komt naar Aalsmeer

De Twitterfiets is in het bezit geweest van menig bekende Nederlanders. Onder andere Simon Keizer, Xander de Buisonjé, Frits Wester, Guido Weijers en Arie Slob hebben al op de opvallende tweewieler gereden. Vanaf 27 mei tot 6 juni gaat wethouder duurzaamheid Ulla Eurich toeren op deze Twitterfiets.

Wethouder Eurich: `Voor kleine afstanden is de fiets een ideaal vervoermiddel. Het is goed voor het milieu en je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplek.' De wethouder is te volgen op @ullaeurich.

De Twitterfiets is een opvallende oranje fiets. Geen fiets die kan twitteren, maar eentje waarover getwitterd kan worden. Elke week worden er één of twee Twitterfietsen uitgeleend aan mensen die actief zijn op Twitter. Deze week krijgt wethouder Eurich het rijwiel en zij doet verslag van haar belevenissen op deze fiets. De keuze om de fiets te pakken kan natuurlijk afwijken, zolang het maar een bewuste keuze is. Meer informatie over de Twitterfiets is te vinden op http://www.heelnederlandfietst.nl/.

Belgerinkel

De Twitterfiets maakt deel uit van de campagne `Met Belgerinkel naar de winkel.' De stickeractie die tot zaterdag 11 juni duurt, stimuleert het doen van kleine boodschappen op de fiets. Iedereen die in de campagneperiode op de fiets een aankoop doet bij een deelnemende winkelier ontvangt een sticker op een speciale spaarkaart. Mensen die een volle spaarkaart inleveren bij één van de deelnemende winkeliers doen mee aan een verloting van leuke prijzen.

Klik hier voor meer informatie over 'Met Belgerinkel naar de winkel.'

Twitterfiets

De fel oranje Twitterfiets