Witteveen en Bos

Tweede plaats NICOLE Technology Award voor zinkasonderzoek

(27-05-2011)

Medusa en Witteveen+Bos hebben de tweede plaats behaald bij de NICOLE Technology Award. NICOLE is het Europese netwerk van de industrie, kennisinstellingen en ingenieursbureaus voor het duurzaam gebruiken en beheren van de bodem en ondergrond op industriële locaties. De Technology Award is in 2010 ingesteld als jaarlijkse prijs met het doel om technische innovaties op het gebied van risicogericht en duurzaam bodembeheer te stimuleren.

De winnaar werd 26 mei bekendgemaakt tijdens de NICOLE bijeenkomst in Kopenhagen. De gezamenlijke inzending van Medusa en Witteveen+Bos beschrijft het onderzoek van de kwantificering van zinkassen in meer dan 1.200 km wegen in de Kempen (Zuid-Nederland).

Hierbij is gebruik gemaakt van een combinatie van innovatieve geofysische onderzoekstechnieken en validatiemethodiek. Daarnaast is een maatwerk aanpak voor de risicoanalyse ontwikkeld. Tot slot was een nieuwe manier van beheer en bewerking van alle data gebruikt. Dit project is onder leiding van Witteveen+Bos uitgevoerd door een consortium van Medusa Explorations, Fugro, Tauw, GeoConnect en Fransen Milieutechniek. Het onderzoek is verricht in opdracht van Actief Bodembeheer de Kempen en uitvoering vond plaats in de periode 2009-2011.