Gemeente Lelystad

Exposure wint BTTV Trofee

Vrijdag 27 mei 2011
Het kunstwerk Exposure op de strekdam in Lelystad

Tijdens de Dag van het Thermisch Verzinken op 26 mei in het Spoorwegmuseum in Utrecht werden de winnaars bekendgemaakt van de Benelux Trofee voor het Thermisch Verzinken (BTTV) 2011. Exposure in Lelystad, de 26 meter hoge stalen sculptuur van de Britse kunstenaar Antony Gormley, won de trofee in de categorie Karakteristieke Stalen Bouwdelen en Sculpturen.

27 Inzendingen

In plaats van één winnaar aan te duiden uit de 102 inzendingen, heeft Zinkinfo Benelux dit jaar besloten om categorieën te onderscheiden. Op deze manier ontstaat een diversificatie en kunnen doelgroepen helder geïdentificeerd worden. Een woningbouwproject kan namelijk moeilijk worden vergeleken met een brug of een industriegebouw. Elke categorie kende meederde nominaties en één winnaar. Voor de categorie Karakteristieke Stalen Bouwdelen en Sculpturen werden 27 inzendingen uit de Benelux beoordeeld, waaruit vier nominaties voortkwamen en Exposure als winnaar werd aangewezen.

Extra 'exposure'

Zinkinfo Benelux heeft voor de gelegenheid een boek ("Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2011") uitgeven, waarin alle projecten die aan de Trofee deelnemen zijn opgenomen. Dit boek is verspreid onder opdrachtgevers, architecten, constructeurs en al diegenen die belang hebben bij of geïnteresseerd zijn in de toepassingen van thermisch verzinkt staal en duplex-systeem in de bouw. Voor Exposure en Lelystad levert dit extra `exposure' op in de Benelux.
Ja