Gemeente Hoogeveen

Basisschool De Hoeksteen heeft WK-primeur

27 mei 2011 - Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool 'De Hoeksteen' in Nieuwlande kregen vrijdagmiddag 27 mei de eerste werkboekjes uitgereikt die geheel in het teken staan van het wereldkampioenschap CP-voetbal.

Voetbalverslaggever Evert ten Napel en paralympisch kampioen tafeltennis Tonnie Heijnen (beiden geboren in Drenthe en ambassadeur van het WK) kwamen voor de overhandiging naar de basisschool.

Combinatiefunctionarissen verspreiden werkboeken

De toernooiorganisatie heeft 15.000 werkboeken laten maken, die via de combinatiefunctionarissen onder de leerlingen van groepen 7 en 8 van de basisscholen in de speelsteden Hoogeveen, Assen en Emmen worden verspreid. Met het informatieve en speelse werkboek kunnen leerlingen van groep 7 en 8 al knippend, plakkend en kleurend veel leren over het CP-voetbal dat van 17 juni t/m 1 juli wordt gehouden. Allerlei aspecten van de zestien deelnemende landen (hoofdstad, volkslied, recepten en nog veel meer) komen in het werkboek aan bod. Kinderen kunnen daarmee aan de slag, in de klas maar ook thuis met ouders of broertjes en zusjes.

Spandoekenwedstrijd

Groepen scholieren kunnen meedoen aan de spandoekenwedstrijd die in het werkboek staat omschreven. Zij kiezen een land dat ze willen aanmoedigen of ondersteunen en maken daarvoor een spandoek dat ze meenemen naar de openingsceremonie op vrijdag 17 juni in het stadion van FC Emmen. De makers van het mooiste spandoek, dat tijdens de opening in het stadion is te zien, mogen de finale op vrijdag 1 juli bijwonen en krijgen een rondleiding in het stadion van FC Emmen op de finaledag.

CP-voetbal

CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. In Hoogeveen vinden de wedstrijden plaats op de voetbalvelden van v.v. de Weide. Zestien landen strijden in vier poules om de wereldtitel. De eerste acht landen plaatsen zich voor de Paralympics van volgend jaar in Londen.