Waterschap Rivierenland

water (update droogte 27 mei)

Weinig meldingen vissterfte door inlaat water (update droogte 27 mei)

Publicatiedatum : 27 mei 2011

Waterschap Rivierenland krijgt op dit moment weinig meldingen binnen van vissterfte in wielen en plassen in uiterwaarden. Het waterschap kan nog steeds voldoende water het gebied binnenlaten vanaf de rivieren. Bovendien is de temperatuur van het oppervlaktewater nu nog redelijk laag. Hierdoor neemt de kans op zuurstofgebrek en vissterfte af.

Door de droogte en daling van het grondwater staat er op dit moment minder water in wielen of plassen in uiterwaarden. Hier en daar vermindert het zuurstofgehalte van het water waardoor vissen kunnen stikken. Op dit moment komt dit alleen zeer lokaal voor in plassen waar het water stil staat. Waterschap Rivierenland verwacht op korte termijn geen grote problemen met vissterfte.

Als de droogte blijft aanhouden en temperaturen weer gaan stijgen, neemt de kans op vissterfte in wielen en plassen in uiterwaarden weer toe.

Ziet u bij u in de buurt dode vissen? Ruim ze niet zelf op en vermijd contact. Neem contact op met het waterschap. U kunt dat 24 uur per dag melden bij het waterschap via telefoonnummer 0344 - 64 9090.

Verder nieuws over de droogte in het rivierengebied

Waterschap Rivierenland houdt het zoutgehalte van het water in de Alblasserwaard in de gaten. Het waterschap meet bij het gemaal te Kinderdijk dagelijks het gehalte. Het waterschap verwacht op korte termijn geen problemen voor de veeteelt en landbouw in het gebied.