Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

27 mei 2011, Utrecht

-----

Principeakkoord Cao Schilders

In de nacht van 26 op 27 mei kwam CNV Vakmensen met de werkgevers een principeakkoord overeen over een nieuwe Cao voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. De nieuwe cao geldt van 1 maart 2011 tot en met 28 februari 2013.

De lonen en toeslagen worden in twee jaar met in totaal vierprocent verhoogd.

Twee werkgroepen gaan een visie en aanpak ontwikkelen op onderwerpen die belangrijk zijn voor de toekomst van de bedrijfstak: de werkgroep 'Duurzame inzetbaarheid van werknemers' en de werkgroep 'Arbeidsmarkt in relatie tot flexibiliteit en inzetbaarheid'.

Omdat metaalconserveringsbedrijven knelpunten ervaren bij de toepassing van sommige cao-bepalingen mogen zij - bij wijze van experiment en onder voorwaarden - van een en aantal bepalingen afwijken.

De pensioenregeling wordt aangepast naar aanleiding van het nog af te sluiten landelijk pensioenakkoord en partijen onderzoeken hoe meer Wajongeren kunnen worden aangetrokken.

CNV-onderhandelaar Henk Wuijten is tevreden over het resultaat: 'Het proces was erg moeizaam. Vanaf 2 februari hebben we zes keer onderhandeld en beide partijen moesten tot het uiterste gaan. Ik ben blij met de twee werkgroepen, want daarmee hebben we dreigende verslechteringen kunnen voorkomen. Hopelijk leiden de onderzoeksresultaten later tot de nodige verbeteringen in de cao. De afspraak over de metaalconserveringsbedrijven helpt om die groep binnen de cao te houden.'