ProRail

Persbericht

23-05-2011

Iedereen welkom op het bouwterrein van Rotterdam Centraal

Op zaterdag 28 mei is de jaarlijkse landelijke âDag van de Bouwâ. Ook voor het project Rotterdam Centraal stelt de organisatie hun project open voor publiek. Iedereen die interesse heeft in een kijkje achter de schermen is van harte welkom. De dag begint feestelijk met de doop van de âLee Towers kraanâ door burgemeester Aboutaleb.

Programma

Deelnemers voor de Dag van de Bouw verzamelen bij het informatiecentrum âPunt Centraalâ (Weena 705). Hier krijgen zij informatie over het project. Zo wordt een presentatie gegeven, draait er doorlopend een film en kunnen geïnteresseerden de expositie bekijken over het stationsgebied Ook de maquette geeft een goed beeld van het nieuwe stationsgebouw. Daarnaast is er een kleiworkshop bij de parkeergarage Kruisplein. Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn er rondleidingen over de bouwplaatsen van het stationsgebied en de parkeergarage Kruisplein. De medewerkers geven op hun bouwplaats uitleg over het werk. Een rondleiding duurt ruim een uur en een kwartier.

Feestelijke start!

De Dag van de Bouw krijgt in de ochtend een feestelijk tintje. De recent geplaatste megakraan heeft de naam Lee Towers gekregen. Dit cadeau heeft Lee Towers symbolisch cadeau gekregen van de burgemeester voor zijn 65e verjaardag. Op 28 mei wordt zijn naambord op de kraan onthuld. Zowel Lee Towers zelf als de burgemeester zulllen vanaf 11.00 uur hierbij aanwezig zijn. En traditie getrouw wordt er ook gezongen op feestelijke gelegenheden.

Nieuw Rotterdam Centraal

Reizigers en passanten kunnen niet om de bouw heen: er wordt gebouwd aan een ruime en comfortabele stationshal. Zowel het sporendeel als de stationshal worden totaal vernieuwd. Het nieuwe station krijgt een open en transparante uitstraling. In 2025 zullen dagelijks op Rotterdam Centraal 325.000 reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer.

Aanmelden voor iedereen

De Dag van de Bouw vindt plaats op zaterdag 28 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerd? Aanmelden kan op de dag zelf bij de balie van Punt Centraal (Weena 705). De laatste rondleiding start om 15.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.rotterdamcentraal.nl

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.iedereenwelkomophetbouwterreinv anrotterdamcentraal&category=Regionaal]