ProRail

Persbericht

25-05-2011

Open dag tunnels stationsgebied Wierden

In opdracht van ProRail werkt aannemer Ballast Nedam Infra Noord Oost aan twee tunnels onder het spoor in Wierden. Tijdens de Dag van de Bouw op 28 mei zijn geïnteresseerden tussen 10.00 en 16.00 van harte welkom om een kijkje te nemen op de bouwplaats aan de Hogeluchtsweg in Wierden.

Dag van de Bouw Wierden Bouwactiviteiten

In januari 2011 is gestart met de werkzaamheden aan de tunnels. Na de inrichting van het bouwterrein zijn onder andere twee bovenleidingsportalen verplaatst en is de bouwkuip aan de noordzijde van de tunnel gerealiseerd. De werkvloeren voor de te bouwen tunnelelementen zijn gestort en de waterkelder is ontgraven. Binnenkort wordt ondermeer gestart met het timmeren van de bekistingen van de betonelementen en het aanbrengen van de damwanden van de zuidelijke bouwkuip. De perrontunnel zal medio 2012 gereed zijn, de tunnel in de Dikkensweg in het voorjaar van 2013.

Kijk achter de schermen

Het publiek wordt op zaterdag 28 mei as. in de gelegenheid gesteld om op de bouwplaats te kijken naar dagelijkse werkzaamheden die worden uitgevoerd door Ballast Nedam Infra. Zo werken timmerlieden aan de bouw van bekistingen waarin later het beton voor de tunnelelementen zal worden gestort, geven landmeters een demonstratie maatvoering en met behulp van een boorstelling zal aan het publiek duidelijk gemaakt worden hoe grondankers worden aangebracht. Ook kan er onder begeleiding van een medewerker met een minikraan gegraven worden. Bezoekers die met de auto willen komen wordt geadviseerd te parkeren bij het station van Wierden.

Over de Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de 5.000 bij haar aangesloten bouw- en infrabedrijven. De open dag is onderdeel van de imagocampagne âDe Bouw maakt hetâ en heeft tot doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak. Op de website www.dagvandebouw.nl staat het overzicht van alle projecten van de Dag van de Bouw.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.opendagtunnelsstationsgebiedwie rden&category=Regionaal]