Ingezonden persbericht


Jonge Democraten dienen drugs- en pensioenmoties in op D66 congres

De Jonge Democraten, de jongerenorganisatie gelieerd aan D66, zullen vanmiddag twee vooruitstrevende moties verdedigen op het congres van D66 te Utrecht. De jonge sociaal-liberalen zullen pleiten voor decriminalisering en regulering van alle drugs. Daarnaast zullen zij D66 oproepen om een eventueel pensioenakkoord te verwerpen als hierin geen einde wordt gemaakt aan de perverse solidariteit tussen arm en rijk via de zogenaamde "doorsneepremie".

Maarten Koning, Voorzitter van de Jonge Democraten: "Voor beide onderwerpen geldt dat de politiek haar kop het liefst zo diep mogelijk in het zand steekt. De oorlog tegen drugs heeft gefaald en roer moet om. Niemand in de actieve politiek durft dit echter te zeggen. Dit geldt evenzo op het gebied van pensioen: Er is al jaren bekend dat in ons pensioenstelsel laagopgeleiden hoogopgeleiden subsidiëren. Maar wie doet er iets aan? Niemand! Het is te gek voor woorden."

De moties zijn terug te vinden in het congresboek op de congres website: http://www.d66.nl/d66nl/item/congres_93. Behandeling van beide moties zal plaatsvinden tussen 15.20u en 16.00u in de plenaire zaal van het Beatrix Theater te Utrecht. Het congres is live te volgen zijn via www.d66.nl

Noot voor de redactie,