VastgoedPRO houdt inleiding op het jaarcongres van D66

Persbericht van VastgoedPRO

Lelystad, 28 mei 2011, 13.00 uur

Zaterdag 28 mei 2011 vindt het jaarcongres van D66 plaats in Jaarbeurs Utrecht. Op de agenda van het jaarcongres staat onder andere een congresresolutie inzake integrale hervorming van de woningmarkt. Ed van de Bijl, Algemeen Directeur van VastgoedPRO, houdt een inleiding over dit onderwerp om het debat voor de aanwezige leden te starten en neemt daarna ook deel aan de discussie.

D66 komt met corrigerende maatregelen, terwijl deze partij het beleid zelf heeft ingevoerd tijdens het ministerschap van Gerrit Zalm in 2001.

De twee stellingen die Ed van de Bijl namens VastgoedPRO aanneemt zijn: "Woningmarkt en woningbezit: afspraken uit het verleden eisen garanties voor de toekomst" en "De Nederlandse woningmarkt moet per direct en radicaal worden hervormd".

De onderwerpen die aan bod komen en onder de eerste stelling vallen zijn de uitgangspunten voor hervorming van de woningmarkt, woningnood en belastingherziening.
Volgens de tweede stelling moet men de woningmarkt eigendomsneutraal hervormen, dus de problematiek niet verdelen in huur of koop, starters of doorstromers op de woningmarkt.

"De problematiek op de woningmarkt is veelkoppig en niet met geïsoleerde maatregelen op te lossen. Met conventionele maatregelen en denken in vaste structuren, waarbij de huidige situatie als uitgangspunt wordt genomen en slechts als modaliteit wordt aangepast, komen we er niet", aldus Ed van de Bijl.

Profiel VastgoedPRO
VastgoedPRO is de enige beroepsorganisatie in Nederland waarin makelaars, taxateurs en andere vastgoedprofessionals verenigd en georganiseerd zijn. In december 2009 is VastgoedPRO als organisatie ontstaan vanuit fusie tussen Landelijke Makelaars Vereniging LMV en Register van Vastgoed Taxateurs RVT. Hoewel VastgoedPRO eind 2009 is opgericht, gaat de historie van de grondleggers van LMV en RVT meer dan 20 jaar terug. Deze jarenlange expertise en deskundigheid vormen de basis van kwaliteit, deskundigheid en professionaliteit van de huidige aangesloten leden.

Vanuit de noodzaak om consumenten en zakelijke opdrachtgevers garanties te geven op het gebied van professionaliteit en deskundigheid, hebben vastgoedexperts de behoefte om zich kwalitatief te onderscheiden. Gezien het feit dat makelaars en taxateurs gelijkwaardige professionals zijn, waarbij weliswaar de beroepen uniek zijn, is in 2009 gekozen tot bundeling van kennis en kracht. Dit heeft geresulteerd in VastgoedPRO, de eerste beroepsvereniging voor makelaars en taxateurs in Nederland die het vakgebied centraal stelt. VastgoedPRO is hiermee hét keurmerk waar u als consument of zakelijke opdrachtgever op kunt vertrouwen.

Links:
http://www.vastgoedpro.nl



Razende Robot Reporter