Ingezonden persbericht


Persbericht

Kunst & jazZ in Hattem

zaterdag 28 mei van 11.00 tot 17.00 uur

Rond Uit Hattem heet u van harte welkom op zaterdag 28 mei bij de Kunst & jazZ, waarbij de kunstmarkt wordt gecombineerd met het Jazz festival en andere activiteiten.

Kunst

Er zijn 50 kunstenaars die hun werk laten zien en verkopen. De kunstenaars komen uit alle hoeken van het land om hun werk te presenteren. De kunst varieert van schilderijen tot beeldhouwwerk en van keramiek tot fotografie. Ook kunt u hier terecht voor sieraden, hoeden, glaskunst, textiele vormgeving, pentekeningen en objecten van papier maché en rubber.

Workshops

Jong en oud kan deelnemen aan workshops beeldhouwen, en het beschilderen van een megagroot paneel op de markt. Bij het Voermanmuseum kunnen kinderen een (nep) koe beschilderen. Bij Duinkerken in de Achterstraat kan iedereen meedoen met de teken/schilder-wedstrijd in het thema: Wat valt je op in Hattem!

Voermanplein (programma Stichting Welzijn Hattem) (12.00 tot 16.00 uur) 12.00 liedjes uit musical 'Hommeles in het hotel' 12.30 optreden van bekende rapgroep de Alliantie 13.30 liedjes uit 'Hommeles in het hotel'
14.00 optreden de Alliantie en longboardshow van The Boardfather

14.45 longboardclinic van The Boardfather Zwolle

Verkoopexpositie in het stadhuis
Van 2 t/m 28 mei is er in het stadhuis een expositie van kunstenaars die deelnemen aan de Kunstmarkt. De ruim 40 tentoongestelde kunstwerken geven alvast een voorproefje voor de Kunst & jazZ.

Timecruiser

Wie weet, komt u dit vreemde mobiele gevaarte tegen in de binnenstad. Zie foto

jazZ

Op de verschillende podia zijn diverse vormen van Jazz te horen. Daarnaast kunt u de Old Iezer band tegenkomen vanaf 11 uur tegen in de winkelstraten en in de Haven.

Podium op de Markt
11.00 Los Jazzicos
13.00 Meander Big Band
14.00 Heerder Big Band
15.00 Meander Big Band
16.00 Jazzdans optreden ZENtrum
16.15 Heerder Big Band

Podium Tinne Tuin
12.30 Shebop
13.30 Hattems Mannenkoor
14.30 Shebop
15.30 Mr. Boogie Woogie
16.00 Hattems Mannenkoor
16.30 Mr. Boogie Woogie

Hattem's Got Jazz Talent

Dit jaar is er voor het eerst een wedstrijd, waarbij regionaal talent uitgenodigd wordt op één van de podia op te treden. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Herman Haverkort, wijst de winnaar aan. Naast eeuwige roem en een dinercheque wordt het optreden 'live' uitgezonden op TV Hattem én op youtube geplaatst! Vanaf 14.30 uur strijden artiesten en bands die zich opgeven om de titel 'Beste Jazz Talent van Hattem' voor het Spookhuys, op het toepasselijke Spook-podium. Wil je meedoen aan deze jazz-wedstrijd? Kijk dan op www.ronduithattem.nl voor het inschrijfformulier.

Kom dansen!

Jongeren van 10 t/m 16 jaar kunnen meedoen aan een dansworkshop bij ZENtrum in de Achterstraat. Van 13.30 tot 15.30 wordt een jazz-dans ingestudeerd, en om 16.00 is de presentatie op de markt. Je kunt je opgeven via info@zentrumhattem.nl.

Meer informatie over de jazz:

De Zutphense Old Iezer Streetband treedt op vanaf 11 uur, afwisselend lopend en staand in de winkelstraten. Oude bekenden, want eerder in 2007 waren ze ook aanwezig op het Jazzfestival. De Meander Big Band uit Zwolle begint om 13.00 uur op het marktplein op het RABO-podium. Onder leiding van Albert van Dam laat deze zeer jeugdige band zien dat leeftijd geen bezwaar is om stevige en harmonieuze jazz te produceren. Vanaf 14.00 uur staat Herman Nijkamp's Big Band Heerde op het Rabo-Podium. De Big Band is ontstaan uit fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde en bestaat uit een mix van jong en oud talent die sinds 1 oe jaar regelmatig met succes volle zalen trekken. Om 15.00 uur start de Meander BB haar 2de optreden, waarna om 16.00 uur de Heerder BB voor de 2de maal optreedt.

Bij De Tinne start Shebop uit Zwolle-Kampen. Shebop is dé vaste gast op het Jazzfestival in Hattem. Met zangeres Linda Westera zorgen ze net als voorgaande jaren voor kwalitatief hoogstaande en swingende jazz. Ze worden afgewisseld met de Boogie Woogie Band uit Wapenveld. Deze ervaren mannen zullen het tempo eens flink opschroeven om De Tinne te laten swingen. De derde vaste gast is het Hattems Mannenkoor. Ook zij staan al jaren geprogrammeerd tussen de echte jazzbands en het publiek heeft aangegeven dat dit een uitstekende afwisseling is.

In de haven vindt een primeur plaats; de Old Iezer band zal Streetboot-jazz ten gehore brengen; jazz vanaf een boot is een verrassende en prima combinatie! Tot ziens zaterdag 28 mei in swinging Hattem!
Voor meer informatie over Rond Uit Hattem en de bands:

www.ronduithattem.nl
www.shebop.nl www.oldiezerjazzband.nl
www.hattemsmannenkoor.nl www.meanderbigband.nl www.bertilkok.nl/BBH.html

///////////////////////////////////// einde persbericht ///////////////////////