Gemeente Heemskerk


donderdag, 19 mei 2011

Inloopmiddag Proeftuin Dierendorp

Het buurtteam Van Acker tot Burcht organiseert op zondag 29 mei aanstaande van 13.30 uur tot 15.30 uur een inloopmiddag in de Proeftuin. Tijdens de inloopmiddag leggen vrijwilligers in de tuin uit hoe de natuur zorgt dat alles kan groeien en bloeien en gebruik maakt van de beschikbare middelen. De middag is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe je iets kunt leren van de natuur en dit kan toepassen in de eigen tuin. Maar ook iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar de tuin en wat daar allemaal gebeurt, is van harte welkom.

Proeftuin
De activiteit is onderdeel van het buurtproject De Proeftuin. Met dit project legt buurtteam Van Acker tot Burcht samen met buurtbewoners een eetbare tuin aan op het terrein van kinderboerderij Dierendorp. Een groep vrijwilligers heeft inmiddels de tuin bouwrijp gemaakt. De eerste planten zijn al gezet zoals spinazie, radijs, raapsteel, diverse kolen, kruiden en frambozen. Het is dus letterlijk en figuurlijk een proeftuin. De tuin dient als voorbeeld voor het toepassen het principe permacultuur: optimale samenwerking tussen mens en natuur.

Zonder vrijwilligers geen tuin
Een tuin voor en door de buurt wordt alleen een succes met genoeg mensen die een handje willen helpen. Als vrijwilliger in de Proeftuin doet u onder professionele begeleiding ervaring op met permacultuur. Een manier van tuinieren die goed geschikt is voor de eigen tuin; een ervaring die u direct thuis kunt toepassen. Een leuke bijkomstigheid is dat vrijwilligers ook delen in de opbrengst van de tuin, waardoor u in het oogstseizoen verassende gerechten op tafel kunt zetten. Wilt u meer weten over meewerken in de tuin? Kom dan naar de inloopmiddag en praat eens met één van de andere vrijwilligers. Een kopje koffie staat voor u klaar.

De Proeftuin is gevestigd binnen de hekken van kinderboerderij Dierendorp, Vrijburglaan 1 te Heemskerk.

---