Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Pinnende Hilversummer verdacht van heling

Publicatiedatum: 29-5-2011 12:15:25

ARNHEM - Surveillerende agenten zagen zondagochtend (rond 05.15 uur) een persoon bij een pinautomaat staan aan de Rijnstraat in Arnhem. Wat opviel, was dat deze persoon een jas over zijn hoofd had getrokken.

Dit tafereel zorgde voor fronsende wenkbrauwen bij de agenten. De man - die op dat moment bezig zou zijn met een pintransactie - werd aangesproken. Hij zou een vreemd verhaal over de herkomst van de bankpas hebben verteld. Hierop werd de 28-jarige Hilversummer aangehouden op verdenking van heling. Bij de fouillering die volgde kwamen nog enkele bankpassen te voorschijn. De politie onderzoekt nog waar de passen vandaan komen.
(2011063220 - sw)


---

Bromfietsster gewond na botsing op brug

Publicatiedatum: 29-5-2011 12:15:05

ARNHEM - Een 77-jarige bromfietsster uit Wolfheze is vrijdagmiddag 27 mei overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. De vrouw was op de Nelson Mandelabrug in Arnhem in botsing gekomen met een 17-jarige Arnhemse bromfietsster. Daarbij liep zij letsel op.

De Arnhemse reed over het fietspad van de brug, gaande in de richting van Arnhem-Zuid. Voor haar zouden zes fietsers naast elkaar hebben gereden. Zij toeterde ten teken te willen inhalen, waarna drie fietsers ruimte voor de manoeuvre zouden hebben gemaakt. De Arnhemse haalde in via de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer. Op dat moment kwam ook de vrouw uit Wolfheze aangereden. De linkerspiegel van de Arnhemse bromfiets zou het stuur van de Wolfhezense brommer hebben geraakt. Na de botsing zou het voertuig van de 77-jarige zijn gaan slingeren, waardoor de bestuurster ten val kwam. Voor zover bekend liep zij letsel op aan haar gezicht en pols. De Arnhemse zou niet gewond zijn geraakt. Ambulancepersoneel ontfermde zich ter plaatse over de vrouw uit Wolfheze en nam haar voor medische controle en behandeling mee naar het hospitaal.
(2011062737 - sw)


---

Arnhemmers verdacht van mishandeling

Publicatiedatum: 29-5-2011 12:14:41

ARNHEM - In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 mei zijn in de Arnhemse wijk 't Broek, een 30-jarige en een 20-jarige Arnhemmer aangehouden. Zij worden er van verdacht enkele personen te hebben mishandeld.

De politie kreeg die nacht een melding binnen over een onenigheid tijdens een feest in een gebouw in 't Broek. Agenten gingen ter plaatse en hoorden van omstanders dat in totaal vier mensen zouden zijn mishandeld. De personen die de mishandelingen zouden hebben gepleegd, waren op dat moment nog in de buurt. Beide Arnhemmers werden aangehouden. Bij drie slachtoffers werden verwondingen aan het gezicht en/of het lichaam gezien. De reden voor de mishandelingen is nog onbekend.
(2011063146 - sw)


---

Drielse fietser met inbrekerswerktuig aangehouden
Publicatiedatum: 29-5-2011 12:14:21

ARNHEM - Agenten zagen in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 mei een man fietsen over de Anemoonstraat in Arnhem. De man was vanwege een capuchon niet herkenbaar. Op het moment dat de agenten de man aanspraken, fietste hij hard weg. De achtervolging werd ingezet. Even verderop (achter de Hoefbladlaan) wisten de agenten de fietser te achterhalen. Bij de 44-jarige Drielenaar werden enkele schroevendraaiers aangetroffen. De man werd aangehouden en kreeg een bon voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuig. Het gereedschap werd in beslag genomen.
(2011062846 - sw)


Arnhem verdacht van mishandeling plaatsgenote

Publicatiedatum: 29-5-2011 12:13:59

ARNHEM - Een 29-jarige Arnhemmer is zaterdagavond 28 mei in zijn woonplaats aangehouden. Hij zou een 24-jarige Arnhemse hebben geslagen.

Op een zebrapad bij het Nieuwe Plein in Arnhem zouden de twee elkaar zijn tegengekomen. De voetgangster zou zijn overgestoken en de man - die in een auto reed - stopte voor haar. Hij zou op het zebrapad zijn voertuig tot stilstand hebben gebracht. Hierna kregen de twee een woordenwisseling en daarbij zou de man de Arnhemse een klap in het gezicht hebben gegeven. Een vriendin van de vrouw kwam tussenbeide, waarna de automobilist vertrok.
De politie werd gewaarschuwd en er werd onder meer verteld in welke wagen de man was vertrokken. Agenten zagen zo'n auto uit de richting van het Nieuwe Plein komen en de Eldenseweg oprijden. Zij gingen achter het voertuig aan. Aan het stopteken dat werd gegeven, gaf de bestuurder gehoor. Vervolgens werd de Arnhemmer aangehouden. (2011063099 - sw)


---

Arnhemmers verdacht van looddiefstal

Publicatiedatum: 29-5-2011 12:13:35

ROZENDAAL - Twee Arnhemmers (40 en 35 jaar oud) zijn in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 mei aangehouden op de Kleiberglaan in Rozendaal. Zij worden verdacht lood van een bouwlocatie te hebben gestolen.

Agenten werden 's nachts naar een nieuw te bouwen pand gestuurd. Gezien was dat een aantal figuren daar zouden rondlopen. De politie ging ter plaatse en nabij het dak werden twee mannenstemmen gehoord. Even later werden twee mannen op het dak gezien. De agenten - waaronder één met een politiehond - wachtten tot de mannen weer naar beneden kwamen. Eenmaal op de grond werden de Arnhemmers aangehouden. Zij hadden lood bij zich.
(2011062822 - sw)