Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: SP wil snel manifest tegen IQ-maatregel

SP wil snel manifest tegen IQ-maatregel

29-05-2011 * Gemeenteraadslid Maureen van der Pligt wil dat het college met een manifest komt tegen de voorgenomen bezuinigingen op de hulp voor mensen met een IQ tussen de 70 en 85. Door deze mensen het recht op AWBZ-zorg te ontzeggen wil het kabinet-Rutte 250 miljoen euro bezuinigen. Van der Pligt: "Het kabinet bedenkt vanachter de tekentafel een maatregel die grote gevolgen heeft voor Amsterdam en voor de mensen waar het om gaat. Het college moet zich hier duidelijk tegen uitspreken!"
Maureen van der Pligt
Mensen met een IQ tussen 70 en 85 die nu nog recht hebben op een woonvoorziening, begeleiding bij hun dagelijks leven, een zinvolle dagbesteding of een plek in de sociale werkvoorziening, krijgen straks niets meer. Dit komt nog eens boven op de bezuinigingen op de jeugdzorg, Wajong en WSW en het hakken in de AWBZ.

Van der Pligt: "Dit plan moet zo snel mogelijk van tafel. In maart hebben al vele partijen in de stad zich tegen deze maatregel uitgesproken, waaronder ook werkgevers. Deze partijen staan allemaal te trappelen om een manifest van het college tegen deze maatregel te ondertekenen."

Zie ook een opiniestuk van Maureen van der Pligt hierover.