Gemeente Echt-Susteren


Informatiebijeenkomst subsidiebeleid!

De gemeente Echt-Susteren heeft haar subsidiebeleid onlangs vernieuwd. De concepten van dit beleid zijn klaar en worden naar verwachting op 30 juni aan de gemeenteraad voorgelegd. Voordat de gemeenteraad deze gaat behandelen, informeren we de vrijwilligersorganisaties die een subsidie (willen) ontvangen uitgebreid over de vernieuwde regels.

Informatieavonden
Hiervoor worden twee informatieavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden kunnen de verenigingen kennisnemen van de nieuwe voorstellen. Deze informatieavonden vinden plaats op:

Â


- dinsdag 31 mei 2011 om 19.30 uur in het gemeentehuis in Echt;


- woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur in het gemeentehuis in Echt.

Â

De organisaties die in 2010 al een subsidie hebben ontvangen per brief uitgenodigd voor de informatiebijeenkomsten.

Waarom een nieuw beleid?

De gemeenteraad en het college vinden het belangrijk dat subsidies terecht komen bij plaatselijke vrijwilligersorganisaties. Op die manier dragen zij bij aan het voorzieningenniveau in onze gemeente.

Dat was in het verleden ook al zo en in dat opzicht wijken de nieuwe regelingen nauwelijks af van de oude regels. Wat verandert er dan wel? De gemeente gaat de uitvoering eenvoudiger en efficiënter aanpakken. Dat betekent minder administratie waar de verenigingen moeten voldoen en eenvoudige procedures.

Â

De concept deelverordeningen kunt u bekijken via de gemeentelijke website www.echt-susteren.nl

Wilt u zich aanmelden voor een inloopavond? Dat kan via a.tinkhof@echt-susteren.nl

Â

Â