Gemeente Binnenmaas

Onthulling oplaadpunt elektrische auto's in Binnenmaas

24-05-2011

Op dinsdag 31 mei om 16.00 uur onthult wethouder E.C. Lafeber het oplaadpunt voor elektrische autos bij het gemeentehuis van Binnenmaas in Maasdam. Met deze onthulling wordt de paal officieel in werking gesteld. Wethouder Lafeber zal met een elektrische auto demonstreren hoe het opladen werkt.

Oplaadpaal elektrische auto's bij gemeentehuis Maasdam

De oplaadpaal (klik op de afbeelding voor een vergroting)

Twee oplaadpunten

Binnenmaas beschikt als enige gemeente in de Hoeksche Waard over twee oplaadpunten. Eén bij het gemeentehuis en één op het recreatieoord in Mijnsheerenland. De oplaadpunten, elk voorzien van twee aansluitingen, zijn geplaatst door Stichting e-laad.nl. Deze stichting wil met het plaatsen van oplaadpalen het gebruik van elektrische autos stimuleren. Door lid te worden van de Stichting e-laad.nl kunnen eigenaren van elektrische autos tegen een vastgesteld tarief de accu van hun elektrische auto opladen.

Stimulans elektrisch vervoer

Binnenmaas hoopt met deze laadpunten een aanzet en stimulans te geven tot het uitbreiden van het elektrisch vervoer in haar gemeente en de hele Hoeksche Waard. Het plaatsen van de oplaadpunten is één van de activiteiten van het programma Duurzaam Binnenmaas. Met dit programma wil de gemeente Binnenmaas duurzaamheid in de gemeente faciliteren en stimuleren. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de aanpak van milieuvervuiling en klimaatverandering.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Duurzaam Binnenmaas? U kunt het basisdocument en het uitvoeringsprogramma downloaden onder Actueel/Projecten/Duurzaam Binnenmaas. Het programma Duurzaam Binnenmaas bestaat uit de themas Duurzaam Bouwen, Duurzame Organisatie, Duurzame Mobiliteit, Duurzaam Ondernemen en Duurzame Omgeving. Het basisdocument en het uitvoeringsprogramma moeten nog behandeld worden in de gemeenteraad.

Groen logo Binnenmaas