Gemeente Westvoorne


Westvoorne hijst wederom Blauwe Vlag

Naast erkenning duurzame kustgemeente van Nederland

Op dinsdag 31 mei om 15.30 uur hijst wethouder Klok de Blauwe Vlag op het strandplein Eerste slag van Rockanje. Eveneens mag Westvoorne de âQuality Coast vlagâ hijsen. Westvoorne is trots op beide strandonderscheidingen, die in de toeristische branche gerenommeerde kwaliteitsaanduidingen zijn.

Op de stranden Eerste en Tweede Slag van Rockanje wappert deze zomer weer de internationale milieuonderscheiding. Elk jaar opnieuw wordt deze toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en schoon en veilig zijn. Westvoorne ontving voor 2011 twee van de 129 uitgereikte Blauwe Vlaggen voor stranden van keurinstituut Blauwe Vlag. In 2004 hees Westvoorne de Blauwe Vlag voor het eerst in Rockanje.

De Eerste en Tweede Slag Rockanje verdienen de Blauwe Vlag omdat deze voldoen aan de strenge eisen zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens.

Naast de Blauwe Vlag ontving Westvoorne deze week ook de Quality Coast Award. Beide zijn kwaliteitsaanduidingen. Waar de Blauwe Vlag de kwaliteit van het zwemwater en het strand, de voorzieningen en de veiligheid beoordeelt. Neemt de Quality Coast ook de omgeving en het toeristisch beleid mee.
Â