Gemeente Zwijndrecht

Open dag Zwijndrechtse bedrijven


Op 21 mei was het Open Bedrijvendag. Op een kleurige folder stond de vraag: "Heeft u altijd al willen weten wat er zich afspeelt achter de deuren van bedrijven?". 's Morgens om een uur of 10 verzamelden we ons in het fraaie gebouw van het LOC, waar we toegesproken werden door onder andere burgemeester Scholten, tevens regionaal portefeuillehouder economie.

Met een bus - ik kreeg al snel weer het schoolreisjesgevoel - reden we eerst naar de Verkerk Groep, waar we allerlei innovatieve snufjes bewonderden op elektronisch gebied. Verkerk ontwikkelt bijvoorbeeld allerlei (alarm)systemen voor ouderen. Heel nuttig!

Kennismaking met ondernemers Heerjansdam

De reisleidster stuurde ons snel de bus in om de reis naar Heerjansdam te gaan beleven. Na een prachtige tocht door het mooie buitengebied - waar we overigens ook getuige waren van enige verrommeling - kwamen we aan in het economisch hart van Heerjansdam, de Industrieweg en omgeving. Bij Leemberg Pijpleidingen en Apparatenbouw BV kwamen we onder de indruk van de moderne technieken om allerlei soorten buizen, met name voor schepen, te produceren. Op het naastliggende plein waren kraampjes opgesteld waar verschillende ondernemers ons lieten kennismaken met hun werk. Tevens genoten we daar van een heerlijke lunch, uiteraard ook in de buitenlucht, want het was stralend weer.

Wereldwijd

Terug naar Zwijndrecht, waar we een bezoek brachten aan TurboNed Service BV, een wereldwijd opererend scheepvaartbedrijf gespecialiseerd in turbochargerservice en -onderdelen. Nadat we waren getrakteerd op kibbeling, poffertjes en een drankje, kregen we uitvoerig uitleg over dit bedrijf. Als er een schip waar ook ter wereld een probleem heeft met een turbo, bel TurboNed en binnen uiterlijk 48 uur is er iemand mét de onderdelen om de problemen te verhelpen. Geen bedrijf ter wereld op dit gebied kan zo snel handelen.

In de afgelopen periode hebben we als college ook al een aantal bedrijven bezocht. Elke keer weer kom ik onder de indruk van wat Zwijndrecht te bieden heeft op economisch gebied. We hebben unieke bedrijven die wereldwijd bekend zijn. Daar kunnen we trots op zijn!

A.T. (Aaike) Kamsteeg

30 mei 2011

Reageren?

Stuur een mail naar akamsteeg@zwijndrecht.nl.