Stage Entertainment: Remake van Disney musical The Little Mermaid

Persbericht van Stage Entertainment

Amsterdam, 24 mei 2011

The Little Mermaid wordt het nieuwste project in de exclusieve samenwerking tussen het Nederlandse Stage Entertainment en het Amerikaanse Disney Theatricals.

Joop van den Ende Theaterproducties heeft het vertrouwen gekregen om de musical te mogen bewerken zodat een productie ontstaat die vervolgens als standaard kan gaan gelden voor de gehele Europese markt. Het is niet de eerste keer dat Joop van den Ende Theaterproducties een vrije hand krijgt van de beroemde Amerikaanse partner. De Nederlandse versie van Beauty and the Beast (2005-2007) werd het model voor de latere producties in Duitsland, Rusland, Spanje en Italië. En Tarzan werd pas echt succesvol in Scheveningen en sinds oktober 2008 in Hamburg.

Twee grote namen zijn inmiddels vastgelegd voor het creatieve team vanThe Little Mermaid : regisseur Glenn Casale (onder andere Beauty and the Beast) en kostuum- en decorontwerper Bob Crowley (onder andere Aida).

Erwin van Lambaart: 'Wij hebben begin mei in New York een lezing gehad van het nieuwe script. Daaruit bleek hoeveel potentie er in dit verhaal zit voor een succesvolle musicalproductie in Europa. De versie die wij nu samen met Disney gaan ontwikkelen zal, veel meer dan in New York, gericht zijn op een volwassen publiek. Zo krijgt de relatie tussen vader Triton en dochter Ariël meer diepgang en wordt sterker ingezoomd op de wederzijdse liefdesgevoelens van Ariël en Eric. De wereldhits 'Under the sea' en 'Kiss the girl' uit de animatiefilm zullen absoluut te horen zijn, maar daarnaast hebben componist Alan Menken en tekstschrijver Glenn Slater nog twee extra songs toegezegd . Als het creatieve proces zo goed blijft verlopen als nu het geval is, kan The Little Mermaid nog vóór de zomer van 2012 in première gaan.'

De oorspronkelijke musicalversie van The Little Mermaid ging op 10 januari 2008 in het Lunt-Fontanne Theatre in New York in première.

*

Links:
http://www.stage-entertainment.com



Razende Robot Reporter