Politie Drenthe

Dinsdag 31 mei 2011

Provincie Drenthe, 31-05-2011

Politie zoekt getuigen van mishandeling
PESSE In de nacht van zaterdag op zondag is er op een terrein aan de Pesserveldweg een 24-jarige man uit Koekange mishandeld. De man was naar het feest geweest waar Normaal had opgetreden en keerde eerder dan zijn vrienden terug naar de caravan waar hij overnachtte. Toen de vrienden later bij de caravan aankwamen, troffen zij de 24-jarige man gewond in de caravan aan. Vermoedelijk is de man tussen 02.00 uur en 03.00 uur, terwijl hij op weg was naar de caravan, mishandeld. Volgens een getuige zou het slachtoffer door drie mannen zijn belaagd. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Bellen kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie houdt winkeldieven aan

HOOGEVEEN De politie heeft maandagmiddag een 44-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden. De vrouw had in een winkel in de Tamboerpassage een slagroomtaart en twee kaarsen gestolen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de vrouw aan. Zij is later overgedragen aan de politie. De verdachte is gehoord en er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

VRIES Maandagmiddag is een 59-jarige man uit Tynaarlo aangehouden. De man had in een winkel aan de Oude Asserstraat kortingsstickers van verschillende producten afgehaald en op andere producten geplakt. De man wilde deze producten betalen, maar bij de kassa bleek dat deze producten niet afgeprijsd waren. De man is daarop aangehouden door de bedrijfsleider en overgedragen aan de politie. De man is verhoord en er is proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Maandagavond is een 26-jarige man uit Emmen aangehouden. De man had in een supermarkt aan de Baander een flesje alcoholische drank en droge worsten onder zijn jas gestopt en wilde zonder te betalen de winkel uitlopen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de man aan. Deze kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. De man is overgebracht naar het politiebureau. Hij kon later die avond weer naar huis met een proces-verbaal op zak.

Politie houdt alcomobilist aan

ASSEN Maandagmiddag is op de Jan Pallachweg een 36-jarige man uit Assen in een auto met aanhangwagen twee keer aangereden door een 66-automobilist uit Assen. De 66-jarige man zou twee keer tegen de aanhanger met een motorboot daarop gereden zijn. Na een blaastest bleek dat 66-jarige man teveel alcohol had gedronken (1015 ug/l). Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Aangekondigde controle

ZUID OOST DRENTHE De politie heeft maandagmiddag en maandagavond het verkeer in Zuid-Oost Drenthe gecontroleerd. Onder andere op de wegen N376, N374, N863, N862 en de N34 is het verkeer gecontroleerd. Hierbij is op de N863 een bromfietser bekeurd omdat hij en zijn passagier zonder helm reden. Tevens bleek dat de bromfiets geen kentekenplaat had. Op de N862 is een Poolse bestuurder bekeurd omdat deze geen gordel droeg. De bestuurder moest direct een boete van 106,- betalen. Op de N34 zijn twee bestuurders bekeurd omdat zij te hard reden. De één reed 134 km/u, de andere bestuurder 130 km/u. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 100 km/u. Op de N374 ter hoogte van Buinen is één bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en op de Loonerstraat in Assen is een bromfietser bekeurd omdat deze de helm niet goed bevestigd was.

Aanhoudingen openbare dronkenschap

ASSEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee dronken mannen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er twee dronken mannen een restaurant aan de Kerkstraat waren uitgezet omdat zij zich vervelend gedroegen. Ter plaatse lagen beide mannen op de grond voor de zaak. Eén man bloede hevig aan zijn gezicht waarvoor de ambulance werd gealarmeerd. De andere man, een 51-jarige man uit Assen, was ook erg dronken. Hij is thuis afgezet met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap op zak. De andere man, identiteit onbekend, is door de ambulance naar de eerste hulp overgebracht. Het vermoeden bestond dat zijn kaak mogelijk gebroken was. De man weigerde alle hulp en gedroeg zich ook in het ziekenhuis erg vervelend. De man kon en wilde niet zeggen wie hij was. Daarop is de man aangehouden in het kader van de vreemdelingenwetgeving. In de rit naar het politiebureau urineerde de man achter in de politiebus. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Man licht gewond bij eenzijdig ongeval

HAVELTE Maandagmiddag is een 20-jarige automobilist uit Leeuwarden licht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de N32 in de richting van Heerenveen toen hij ter hoogte van Havelte een andere auto wilde inhalen. Door nog onbekende reden begon de auto te slingeren en raakte in de slip. De auto raakte de vangrail en sloeg vervolgens over de kop en kwam op de linkerrijstrook tot stilstand. De bestuurder had last van zijn nek en werd gestabiliseerd door het ambulancepersoneel. De bijrijder, leeftijd en woonplaats onbekend, kon zelf uit het voertuig stappen. De 20-jarige man is voor nader onderzoek overgebracht naar het Ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen.

Politie doet onderzoek naar overval in woning

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 49-jarige vrouw uit Assen overvallen in een woning aan de Groningerstraat. Meerdere mannen drongen de woning binnen en hielden de vrouw enige tijd vast in haar woning. Het is nog niet duidelijk of er spullen uit de woning zijn weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.