Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Succesvolle afsluiting project de Prinsenhof

Op donderdag 26 mei kwamen ruim 90 deelnemers in het net opgeleverde wijkcentrum `De Plint' bijeen om het symposium `De Prinsenhof: succesvol vernieuwen zonder sloop' bij te wonen. Onder de deelnemers bevonden zich bestuurders, wijkmanagers, beleidsmedewerkers en projectleiders die actief zijn op het gebied van wijkvernieuwing. Met dit symposium werd de jarenlange wijkvernieuwing van De Prinsenhof officieel afgerond.

Kennis delen en ontdekken
Tijdens het symposium blikten Gregor Rensen (wethouder Leidschendam-Voorburg), John van der Hulst (adjunct-directeur WoonInvest) en Bart Tiesinga (directeur Vidomes) terug op de grootschalige wijkvernieuwing in De Prinsenhof. Daarna trokken de deelnemers met een kaart in de hand kriskras door De Prinsenhof en bezochten zij inspirerende plekken als de kunstportieken, de Brede School en de kookstudio `De wereldtafel'. Ook gaf een bewoonster een rondleiding door haar woning en vertelde de kadergroep van de bewonerscommissies meer over hun rol tijdens de wijkvernieuwing. Terug in 'De Plint' werd een discussie gevoerd over hoe we met alle betrokkenen de positieve ontwikkelingen in De Prinsenhof kunnen vasthouden, ook na het afronden van de wijkvernieuwing.

Nieuw kennisnetwerk wijkvernieuwing
Eén van de belangrijkste doelen van het symposium was het delen van kennis. Alle deelnemers werden gevraagd hun visitekaartje in de zogenaamde kennisboom te hangen, zodat er een nieuw kennisnetwerk ontstaat Elly van Kooten nam de boom van Gregor Rensen in ontvangst en beloofde hiermee de kennisuitwisseling over wijkvernieuwing voor te zetten.