Politie Gelderland-Midden

Overval Arnhemse winkel bij `Opsporing Verzocht' (herhaling)
Publicatiedatum: 31-5-2011 12:47:02

ARNHEM - Bij de uitzending van het AVRO televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' wordt vanavond, dinsdag 31 mei, aandacht besteed aan de overval op een filiaal van de Marskramer in Arnhem op vrijdag 22 april jl. Tijdens de uitzending worden beelden vertoond van bewakingscamera's die de overval registreerden.

De winkel aan de Huissensestraat werd die vrijdagochtend omstreeks kwart voor tien overvallen door twee blanke jongens, die onder dreiging van een steekwapen geld wisten buit te maken.

Buitenlands accent
Van de daders is tot nu toe alleen bekend dat ze ongeveer 15 a 16 jaar waren en met een buitenlands accent spreken. Een van hen droeg een beige petje en een grijs met zwart en wit gestreept shirt, waarop een gele streep op de borst. Van de ander is bekend dat ook hij een grijs met zwart gestreept shirt droeg met korte mouwen. De daders zouden een oranje plastic tas dragen met opschrift `Supercoop'.

Zilvergrijze auto
Bij een passantenonderzoek kwam verder naar voren dat rondom het tijdstip van de overval een zilvergrijze auto is gezien waar de overvallers vermoedelijk waren ingestapt. Het zou volgens getuigen gaan om een hatchbackmodel (een auto met kofferbak), vermoedelijk van het merk Ford, type Mondeo. Deze auto moet rond het tijdstip van de overval, tussen half tien en tien uur, geparkeerd hebben gestaan in de omgeving van de winkel.

`Opsporing Verzocht' wordt vanavond uitgezonden om 21.25 uur tot 22.05 uur op Nederland 1.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---