Siemens

Persbericht

Den Haag, maandag 30 mei 2011

Personen tellen met het nieuwe TDflex-systeem van Siemens bevordert veiligheid en duurzaamheid

Met het oog op veiligheid is het voor een organisatie vaak cruciaal om te weten hoeveel personen er in een gebouw of ruimte zijn. Siemens Building Technologies introduceert het TDflex-systeem, dat middels een optische sensor 3D-beelden kan generen. Nooit eerder was het mogelijk zo nauwkeurig personen te tellen.

TDflex is een belangrijke aanvulling op bestaande veiligheidsvoorzieningen. Het helpt organisaties zoals ziekenhuizen, scholen, horecagelegenheden en beurslocaties een accuraat beeld van het aantal aanwezige personen te geven. Dit is voor veel organisaties allereerst belangrijk vanwege de veiligheid. Een gebruikersvergunning van de brandweer is vaak op dit aantal gebaseerd. Weten hoeveel personen ergens aanwezig zijn is belangrijk bij een eventuele ontruimingsprocedure.

Daarnaast stelt de informatie die verkregen wordt facilitaire gebruikers in staat om de klimaatbeheersing van een gebouw af te stemmen op het aantal aanwezigen. Doordat er gemakkelijk trends zichtbaar worden, kan er heel gericht gestuurd worden om tot een zo efficiënt mogelijk beleid te komen. Zijn er op een bepaalde dag van de week bijvoorbeeld altijd minder personen aanwezig dan op andere dagen, dan kan er mogelijk een verdieping van het gebouw afgesloten worden.

Ook voor ruimtes waarin gevoelige informatie opgeslagen is, biedt TDflex een praktische oplossing. Omdat het systeem in 3D de personen echt waarneemt, kan het systeem zo ingericht worden dat er een alarmsignaal volgt zodra een specifieke ruimte met één toegangscontrolepas door meer dan één persoon tegelijk wordt betreden. Zo blijft het inzichtelijk wie er wanneer in die specifieke ruimte binnen gaat.

De werking van de TDflex-detectoren is uiterst nauwkeurig. De detector straalt gepulseerd infrarood licht uit. Deze stralen weerkaatsen op personen in het detectiegebied en worden waargenomen door een geavanceerde optische sensor. Deze geeft met een kleurbeeld de locatie van de personen aan. In de 3D-weergave worden personen afzonderlijk afgebeeld, waardoor zeer nauwkeurig de positie van personen wordt bepaald. Verschillende detectoren kunnen in een netwerk aan elkaar gekoppeld worden, om zo alle toegangen tot een gebouw te monitoren.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Corstiaan van Elteren Tel: (070) 333 2786, E-mail: corstiaan.van.elteren@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/sbt