Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen ontploffing afvalbak nabij Ikea-ingang

Son, 31-05-2011 o Politie Brabant Zuid-Oost zoekt getuigen van een incident, dat maandagavond rond 19.30 uur plaatsvond bij de ingang van de Ikea-vestiging op het industrieterrein Ekkersrijt. Een voorwerp kwam in een afvalbak nabij de ingang tot ontploffing waardoor deze vernield werd. De politie wil graag in contact komen met (oog)getuigen die gedurende de openingstijden iets opvallends hebben gezien en daar wellicht nu op aanslaan. Zij kunnen bellen naar 0900-8844. Anoniem kan ook, tel: 0800 - 7000.

Bij de ontploffing raakte gelukkig niemand gewond. Een tweede pakketje is ter plaatse onder controle tot ontploffing gebracht. Uit onderzoek blijkt dat het om twee soortgelijke pakketjes gaat. Beiden waren voorzien van licht explosief materiaal dat voldoende is om een persoon die het pakketje vervoert ernstig te verwonden.

Het motief is tot op heden onduidelijk. Soortgelijke incidenten deden zich voor bij Ikea-vestigingen in België en Frankrijk. Tussen de drie landen vindt momenteel informatie-uitwisseling plaats.