Politie Hollands Midden

Krimpenerwaard - Stijging auto-inbraken in mei

Krimpenerwaard, 31-05-2011 o Politieteam Krimpenerwaard ziet in de maand mei een stijging van het aantal auto-inbraken in haar gebied. De meeste inbraken vonden plaats in de avond- en nachtelijke uren. Een enkele inbraak vond echter ook gewoon overdag plaats.

De inbraken vonden verspreid in heel Krimpenerwaard plaats. De buit betrof met name autoradios en navigatiesystemen. In totaal vonden er in de maand mei 51 auto-inbraken plaats. Vooral de sloten van de autos werden geforceerd om binnen te komen. In een aantal gevallen is het gebleven bij een poging inbraak. In de maand april waren het er 23 auto-inbraken en in maart 14.

De politie heeft het vermoeden dat het hier gaat om zogenoemd mobiel banditisme, dieven van buiten die snel het gebied in gaan en snel hun slag slaan en vervolgens met de buit weer wegrijden.

Verdachte situatie? Bel de politie! Om de auto-inbraken te stoppen houdt de politie extra toezicht, maar heeft de politie ook de hulp van de inwoners van de Krimpenerwaard nodig. Let op verdachte situatie zoals:

Gluren in een rij auto's Auto-inbrekers gluren vaak in verschillende auto's op zoek naar een achtergelaten tas, telefoon of navigatiesysteem.

Op de uitkijk staan Auto-inbrekers werken vaak samen. Een van de dieven staat bijvoorbeeld op de uitkijk, terwijl een andere dief wacht op een seintje. Ze houden daarbij vaak contact via mobiele telefoons.

Een paar keer terugkomen Een auto-inbreker is op zoek naar het juiste moment om toe te slaan. Om de omgeving en de situatie goed in zich op te nemen, komt de verdachte vaak een aantal keer terug.

Lang rond een auto hangen Voordat een auto-inbreker toeslaat is hij vaak lang te zien in de buurt van de auto. Soms wordt er vooraf zelfs uitgebreid tegenaan gehangen of geleund.

Ziet u dit soort situaties, noteer signalementen en kentekens en bel altijd de politie via 112. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om de auto-inbrekers te pakken. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u een melding maken via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Alle informatie is welkom én nodig zodat de politie daders kan opsporen en oppakken.