Ingezonden persbericht


Verschenen berichtgeving Ctac en Action verkeerd geïnterpreteerd.
's-Hertogenbosch, 31 mei 2011

Nieuwe kop: Ctac heeft implementatie XV Retail bij Action voltooid

Action verbetert verkoopinformatievoorziening met retailautomatiseringsoplossing XV Retail van Ctac

Systeem verwerkt tientallen miljoenen kassabonnen per jaar

De bekende Nederlandse winkelketen Action zet de retailautomatiseringsoplossing XV Retail van Ctac in voor de complete ondersteuning van alle winkelprocessen. De oplossing is in gebruik bij alle 250 Action-winkels in Nederland, België en Duitsland. XV Retail zorgt voor een directe koppeling tussen het hoofdkantoor, distributiecentrum en alle winkels. Action profiteert daardoor van één softwaretoepassing voor alle winkelprocessen. Die biedt het bedrijf realtime inzicht in alle verkoopactiviteiten. Deze informatie is direct beschikbaar in het achterliggende SAP-systeem.

Action nam SAP in 2006 in gebruik. Ctac implementeerde toen verschillende modules van de SAP ERP-oplossing, waaronder in- en verkoop, financiën, logistiek en magazijn. Action was toen de eerste SAP-gebruiker in Nederland, die voice-picking in het distributiecentrum invoerde. Voor de koppeling tussen de nieuwe SAP-omgeving en het bestaande kassasysteem bij Action stapte Action over op XV Retail. Deze Ctac-oplossing is in nauwe samenwerking met Action en op basis van co-creatie doorontwikkeld tot een bewezen point-of-sale-systeem. De oplossing is geïnstalleerd op 1.200 kassa's en 250 backoffice-pc's.

Harrie Grent, hoofd automatisering bij Action: "Gezien onze bedrijfsvoering met hoge volumes, kleine bedragen en snelle handling, hebben we te maken met veel datawijzigingen. Die moeten allemaal zonder vertraging naar de kassa's. XV Retail haalt de belangrijkste artikelgegevens uit SAP en presenteert die aan de medewerkers in de winkels. Alle transactiegegevens van de kassa's gaan weer terug naar het SAP-systeem."

Doordat er bij Action één centrale omgeving voor alle kassa's beschikbaar is, is het beheer van de kassa's sterk vereenvoudigd. Elke kassa is met behulp van XV Retail centraal te configureren. Software-updates zijn probleemloos gelijktijdig over grote aantallen kassa's uit te voeren. Verder ondersteunt XV Retail de hoge omloopsnelheid van de artikelen bij Action. Het bedrijf biedt een breed assortiment van consumentenproducten met elke week ruim honderd nieuwe artikelen. Het distributiecentrum verwerkt op topdagen circa 190.000 colli.

Door de inzet van XV Retail heeft Action meer overzicht over de bedrijfsprocessen, waardoor het bedrijf met dezelfde bezetting verder kan groeien. Action streeft ernaar jaarlijks twintig tot 25 nieuwe winkels te openen.

Willy Koppens, Business Unit Director Retail & ALM bij Ctac: "Wij hebben samen met Action een zeer stabiel en robuust kassasysteem geïmplementeerd, dat moeiteloos de miljoenen transacties bij Action ondersteunt. Door de naadloze aansluiting op de achterliggende backofficesystemen biedt XV Retail maximaal inzicht in, en overzicht over de prestaties van elke vestiging."

/ / / / / / / / / /

Over Ctac

Ctac is een van de grootste SAP Gold Partners in de Benelux en Gold Partner van Microsoft. Het bedrijf bouwt op basis van deze marktleidende software en de jarenlange ervaring van zijn consultants in diverse markten op maat gemaakte templates voor specifieke sectoren. Deze voorgeconfigureerde oplossingen zijn daardoor snel in gebruik te nemen en bieden binnen korte tijd rendement. Ctac levert maatoplossingen voor onder andere groothandels, retailers, food & beverage-organisaties en woningcorporaties. Daarnaast biedt het bedrijf een breed spectrum van ICT-oplossingen voor middelgrote en grote organisaties voor onder meer business intelligence, warehousemanagement, portaloplossingen en customer relationship management. Het bedrijf completeert deze oplossingen met een uitgebreid portfolio van trainingen, detachering , e-business- en consultancydiensten.

Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Bij het bedrijf werken per ultimo maart 2011 512 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Ctac is daarnaast ook actief in Duitsland, België en Frankrijk. Voor meer informatie: www.ctac.nl.



Ingezonden persbericht