Nederlandse Vereniging van Journalisten

Birgitta Jónsdóttir spreekt op Dag van de Persvrijheid

donderdag 17 maart 2011 | Birgitta Jónsdóttir, initiator van het Icelandic Modern Media Initiative, IJslands parlementariër en voormalig woordvoerder van WikiLeaks, houdt op Internationale Dag van de Persvrijheid (3 mei) in Amsterdam de Persvrijheidlezing. Het avondprogramma `After the Hype' gaat over het internet: internet is een motor achter de revoluties in de Arabische wereld, maar hetzelfde internet wordt met succes ingezet om mensen de toegang tot informatie te ontzeggen.

In de middag zal ook minister Donner van Binnenlandse Zaken reageren op de conclusies van het onderzoek naar de Wet Openbaarheid van Bestuur. Verder worden de nationale en de internationale persvrijheidsmonitor gepresenteerd. In de avond is er naast debat en discussie ruimte voor video, foto-exposities, acts en muziek.

De lezing en de Avond van de Persvrijheid worden georganiseerd door het comité `Dag van de Persvrijheid', bestaand uit Free Voice, het Genootschap van Hoofdredacteuren, de Nederlandse Dagbladpers, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, het Persmuseum, Press Now en RNTC.

De Persvrijheidlezing (14.30 - 17 uur) en de Avond van de Persvrijheid (19 - 23 uur) vinden plaats in TrouwAmsterdam, Wibautstraat 127 in Amsterdam

Meer informatie en aanmelding via www.persvrijheid.nl