Nederlandse Vocalisten Presentatie - 3 juni Jacobikerk Utrecht

Persbericht van Koninklijke Christelijke Zangersbond

(KCZB)
Voorschoten, 24 mei 2011

Nederlandse Vocalisten Presentatie - Utrecht
In het kader van het 125-jarig jubileum van de KCZB wordt op vrijdagavond 3 juni a.s. in de Jacobikerk te Utrecht het Presentatie Concert van de Stichting Nederlandse Vocalisten Presentatie (SNVP) gehouden. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.45 uur. Het Presentatie Concert wordt elke twee jaar in het najaar gehouden, maar valt nu in het jubileumfestival van de KCZB.

Audities
Onlangs zijn audities gehouden voor klassieke zangsolisten, waaraan 26 kandidaten met een voltooide conservatorium opleiding hebben deelgenomen.

Laureaten
Een deskundige jury, bestaande uit Joop Schets (voorzitter), Mya Besselink, Jard van Nes en Marc Pantus heeft acht kandidaten geselecteerd voor de presentatie:
Eva Kroon, (alt)-mezzo-sopraan
Leonie van Veen (sopraan)
Astrid Krause, (alt)-mezzo- sopraan
Marleen Everink (sopraan)
Esther Kuiper, (alt)-mezzo- sopraan
Donij van Doorn (sopraan)
Maartje Rammeloo (sopraan)
Nicola Mills (sopraan)

De solisten presenteren zich aan een publiek van o.a. dirigenten en bestuursleden van koren en belangstellenden uit geheel Nederland, die voor hun concerten goede solisten willen boeken.

Orkest
De solisten zullen werken uitvoeren van onder andere Bach, Dvorák, Händel, Haydn, Mozart, Poulenc, Tippett, Vivaldi en zij worden begeleid door l'Orchestra Particolare.

Prijs
Aan deze presentatie is de zogenoemde Jo Bollenkamp Prijs verbonden en ook zal er een publieksprijs worden uitgereikt.

Toegang tot concert
De toegangsprijs tot het concert, dat voor iedereen toegankelijk is, bedraagt 10,-- Euro Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de SNVP: www.snvp.info. Ook aan de kerk zijn nog kaarten verkrijgbaar.

De Nederlandse Vocalisten Presentatie wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van:
Het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS REAAL Fonds, Het K.F. Heinfonds, Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, KCZB, Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst/Van Bijleveltstichting, Impresariaat Pollock, Impresariaat Kox Vocaal, Albersen Verhuur,
Drukkerij Vis Offset.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.snvp.info
Bijlage:
* persberichtdoc




Razende Robot Reporter