Gemeente Winterswijk

juni feestelijke opening Strandbad Winterswijk

3 juni feestelijke opening Strandbad Winterswijk

26 mei 2011
Het Strandbad is heropend en dat moet gevierd worden. Op vrijdag 3 juni, de dag na Hemelvaartsdag, is er vanaf 10.00 tot 19.00 uur een feestelijk programma aan de Badweg 4-6. Stichting Behoud Strandbad heeft in samenwerking met de gemeente Winterswijk, Stichting Zwembaden Winterswijk en de Strandlodge veel leuke activiteiten op touw gezet voor jong en oud. Op www.strandbad.nl is het totale programmaoverzicht te lezen. Iedereen is van harte welkom!

foto strandbad

Vanaf 10.00 uur kan er op eigen gelegenheid een mooie wandel- of fietsroute worden gemaakt. Het startpunt is bij de Strandlodge (paviljoen) en hier kan ook een `Achterhoeks' lunchpakketje worden gekocht voor onderweg. Rond de klok van 13.30 uur starten hier ook de fietsroutes en wandelroutes, van ongeveer drie kwartier en anderhalf uur, onder leiding van een gids. Om 14.00 uur wordt door een grote groep enthousiaste kinderen de sleutel van het Strandbad opgehaald bij de burgemeester in het Raadhuis. In een feestelijke optocht lopen zij vervolgens samen met muziekvereniging Excelsior naar het Strandbad. Rond 15.00 uur wordt het bad dan officieel heropend. Vanaf 14.30 uur zijn er op het Strandbad volop activiteiten. Op het strand wordt professioneel een zandsculptuur gebouwd. Kinderen kunnen hun talent laten zien en meedoen met de wedstrijd zandsculpturen bouwen. Er zijn leuke prijzen te winnen. Er is een piratenspringkussen waarop de kinderen als echte zeerover het Strandbad kunnen bestormen. In het kindertheater wordt op een leuke wijze meer verteld over het natuurbad. De allerkleinsten kunnen zich prachtig laten schminken. Muziekvereniging Excelsior zorgt voor de muzikale omlijsting. Er zijn demonstraties waterpolo en persluchtduiken en er kan ook gezwommen worden. En bij een feestje hoort natuurlijk een hapje en een drankje en zijn alle activiteiten gratis! Tussen 16.00 en 19.00 uur rijdt er gratis een prachtige jaren 60 bus met een minidienstregeling op en neer van het Strandbad naar het Raadhuis. Kinderen die hebben meegewandeld in de optocht, maar ook alle andere mensen die graag vervoer naar het centrum willen, kunnen instappen.

Samen aan de slag

De gemeente Winterswijk is eigenaar van het prachtig gerestaureerde Strandbad. Ook na de opening blijft zij verantwoordelijk voor diverse taken zoals het gebouwenbeheer en de groenvoorziening. Maar er gaan meer partijen aan de slag. Stichting Zwembaden Winterswijk regelt het gebruik van het natuurbad en zorgt voor het toezicht op de veiligheid van alle badgasten. Stichting Behoud Strandbad blijft betrokken en gaat Stichting Zwembaden ondersteunen bij allerlei werkzaamheden zoals het schoonhouden van het bad, ondersteunen bij evenementen etcetera. Strandlodge is de exploitant van het paviljoen en runt hier een horecavoorziening. Alle partijen samen zorgen ervoor dat iedereen zich zeer welkom voelt op deze unieke plek.