Gemeente Nuenen


Brainport Eindhoven Intelligent Community of the Year 2011?

Voor het derde jaar op rij dingt Brainport Eindhoven mee naar de titel Intelligent Community of the Year. Op 3 juni kiest het Intelligent Community Forum (ICF) de winnaar uit 7 genomineerde regioâs.

Van zondag 3 tot en met woensdag 6 april bracht jurylid Robert Bell van het ICF een bezoek aan de regio Brainport Eindhoven. Op www.brainport.nl staat een uitgebreid verslag van de vierdaagse en een interview met jurylid Robert Bell.

Het thema van 2011 is Health in the Intelligent Community. Kortom, wat onderneemt een âslimme regioâ op het gebied van gezondheidszorg? Brainport heeft veel in huis om de jury te overtuigen dat het de titel van slimste regio verdient. Zo werd Bell tijdens zijn vierdaagse bezoek onder meer meegenomen naar de High Tech Campus, ASML, De Slimste Woning van Nederland, GGZE en diverse andere (gezondheids)organisaties.

Health Technology Park
In de Brainportregio zijn ruim achthonderd bedrijven actief in de gezondheidssector, waarvan Philips Healthcare de bekendste is. Ook de ontwikkelingen rondom het innovatiepark voor medische technologie in Veldhoven kreeg tijdens de vierdaagse aandacht. Het Maxima Medisch Centrumwerkt samen met Brainport Development aan de komst van dit âHealth Technology Parkâ.

Brainport Health Innovation
Ook het Brainport Health Innovation programma kwam uitgebreid aan bod. Dit programma bundelt en start initiatieven waarin ICT toepassingen centraal staan die bijdragen aan plezierig leven, een betere gezondheid, betere behandelingen en verantwoord zelfstandig thuis kunnen wonen voor ouderen en zieken.Â

Drie jaar op rij
Brainport is de enige regio die het tot op heden is gelukt om drie jaar op rij tot de zeven slimste communities ter wereld te behoren. Volgens de Helmondse wethouder van Economische Zaken Yvonne van Mierlo en de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel, is dat zeker geen vanzelfsprekendheid. âDe concurrentie is groot, ieder jaar dingen zoân driehonderd regioâs van naam mee naar deze titel. Daarvan zijn we al tot de zeven beste geselecteerd, iets waar we met zijn allen trots op kunnen zijn. Onze kracht ligt in de manier waarop overheid, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samenwerken. Daardoor realiseren we zoveel mooie en nuttige technologische toepassingen voor de gezondheidszorgâ.

Intelligent Community of the Year 2011
Op 3 juni kiest het ICF tijdens een jaarlijks congres in New York de regio die zich âIntelligent Community of the Year 2011â mag noemen. Drie van de zes overige finalisten zijn regioâs in de Verenigde Staten: Chattanooga in Tennessee, Dublin in Ohio en Riverside in Californië. Twee finalisten zijn Canadese regioâs: Stratford en Windsor-Essex. Ook de Franse regio Issy-les-Moulineaux dingt mee naar de titel