Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 03-06-2011

Mannen aangehouden
NIEUWEGEIN - De politie heeft donderdagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van inbrekerswerktuigen.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 16.35 uur een auto met twee inzittenden over de Weg naar de Poort rijden. De auto werd voor een routinecontrole aan de kant gezet en de twee inzittenden, 27 en 28 jaar uit Utrecht en IJsselstein, gecontroleerd. In de auto werden een groot aantal spullen aangetroffen die gebruikt worden om een hennepkwekerij op te zetten. Ook werden in de auto inbrekerswerktuigen aangetroffen. De mannen werden aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk werden beiden mannen in de loop van de avond, met een proces-verbaal, weer in vrijheid gesteld.

Fietsendieven aangehouden
HOUTEN Donderdagmiddag heeft de politie een man en een vrouw aangehouden omdat zij een fiets hadden gestolen.

Een getuige belde omstreeks 16.10 uur naar de politie omdat hij zag dat een man en een vrouw bezig waren een fiets te stelen op de Kruisboog. De getuige gaf de signalementen en de richting waarin de verdachten waren vertrokken aan de politie door. Agenten zagen het tweetal op de Delta Sport rijden en hielden de 18-jarige vrouw en 21 jarige man uit Utrecht aan. De man gooide vlak voordat hij werd aangehouden nog een sleuteltje weg. Dit bleek later een loper om fietssloten op te maken te zijn. Het tweetal werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De fiets werd in beslag genomen.