Politie Gelderland-Midden

Edenaar aangehouden in witwasonderzoek

Publicatiedatum: 3-6-2011 9:41:54

EDE - De politie heeft maandagmorgen 30 mei een 34-jarige Edenaar in een woning in de wijk Veldhuizen aangehouden naar aanleiding van een strafrechtelijk financieel onderzoek. De politie heeft een aantal goederen in beslag genomen waaronder twee voertuigen, drugs en geld. De man wordt verdacht van het wiswassen van geld en het handelen en bezit van harddrugs.

De politie had informatie binnen gekregen over het mogelijk witwassen van geld. Hierop startte zij een onderzoek. Maandag 30 mei werd er in de vroege ochtend een zoeking gedaan in een woning in de wijk Veldhuizen. Hierbij werden twee voertuigen in beslag genomen. Tevens werd er een hoeveelheid aan harddrugs, ruim een ton aan geld en administratie in beslag genomen.

Nader onderzoek
De Edenaar is maandag 30 mei in verzekering gesteld. Woensdag 1 juni is de man bij de rechter-commissaris verschijnen. Hij zit op dit moment nog vast. De politie gaat onderzoeken wat de herkomst van het geld is en wat het aandeel van de man in het onderzoek is. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Het tegengaan van Financieel-economische criminaliteit is één van de speerpunten van de regio Gelderland-Midden. Want criminaliteit mag niet lonen! De focus van de politie ligt niet alleen op de zogenoemde patsers - snelle jongens in te dure auto's. Maar ook op de bezittingen van grotere criminelen, zoals drugshandelaren, wordt in binnen- en buitenland beslag gelegd. Daarbij neemt de politie de crimineel verkregen winsten en goederen af.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---