Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 03-06-2011

Te veel gedronken

VEENENDAAL De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag een man aan omdat hij met te veel alcohol op zijn auto bestuurde.

Omstreeks 02.25 uur controleerde de politie de man op alcohol aan de Duivenwal-west. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 695 ug/l. Het rijbewijs van de 41-jarige man uit Veenendaal werd ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij ontmanteld

VEENENDAAL De politie heeft donderdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld bij een woning aan het Schrijverspark.

Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding van gesprongen hoofdstoppen van elektra op verschillende plekken in het gebouw en dat de aanwezigheid van een hennepkwekerij in een van woningen vermoed werd die hier mogelijk de oorzaak van was.

Toen de agenten ter plaatste kwamen, zagen zij dat de woning voorzien was van isolatiemateriaal. De voordeur was afgeschot en zij hoorden binnen een brommend geluid. Hierop werd besloten de woning binnen te treden. Hier bleek dat in verschillende ruimten hennep werd gekweekt. Tevens werd geconstateerd dat er stroom werd afgetapt wat leidde tot een gevaarlijke situatie. In totaal nam de politie 536 planten en de bijhorende apparatuur in beslag. Alles werd vernietigd.

De politie stelt verder onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Brandstichting politie zoekt getuigen

DOORN In de nacht van woensdag op donderdag stond een coniferenhaag behorende bij een woning aan de Vruchtengaard in de brand.

Omstreeks 01.25 uur kwamen er meerdere meldingen van de brand aan de coniferenhaag binnen. De brandweer bluste de brand. Op het moment van de brand waren drie mensen in de bijbehorende woning aanwezig. Zij bleven ongedeerd.

De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en heeft een nader onderzoek ingesteld. Indien u iets heeft gezien of andere bruikbare informatie heeft, wordt u verzocht te bellen met de politie van het district Heuvelrug via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Fietsster gewond

VEENENDAAL Woensdagochtend raakte een fietsster gewond bij een ongeval.

Omstreeks 07.28 uur kreeg de politie een melding van een ongeval aan het Overslag. Agenten gingen ter plaatse en daar bleek dat het om een aanrijding ging tussen een personenauto en een fietsster. Een 57-jarige vrouw uit Veenendaal fietste in de richting van het station, komende uit de richting van de Oudeveen. Een 52-jarige automobilist uit Veenendaal reed met zijn auto in de richting van de Hoornzwaluw, komende uit de richting van de Goudvink. Bij de fietsersoversteekplaats zag de man in de auto de vrouw over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw liep daarbij letsel op aan haar heup en werd vervoerd naar het ziekenhuis.