Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.55 uur

Utrecht, 03-06-2011

Agressief rijden: rijbewijs kwijt
UTRECHT De politie heeft donderdagavond 2 juni van twee mannen het rijbewijs ingevorderd , omdat ze veel te hard reden en diverse rode verkeerslichten negeerden.

Een agent in zijn vrije tijd zag de mannen die avond om 20.10 uur gevaarlijk rijden in hun autos. Ze reden van Zeist naar Utrecht. De agent gaf het door aan zijn collegas. Die hielden de beide wegpiraten uiteindelijk staande op de Weerdsingel Westzijde. De verdachten zijn 18 en 19 jaar en komen uit Zeist. Van beiden werd het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt tegen beiden proces-verbaal op vanwege agressief rijden.

Oplichting
UTRECHT Bewoners van de Bollenhofschestraat kregen woensdagmiddag 1 juni een oplichter aan de deur. De politie zoekt de verdachte, getuigen en eventuele andere slachtoffers.

Die middag tussen 12.00 uur en 13.00 uur belde een man aan bij een woning in de Bollenhofschestraat. De man gaf zich uit als medewerker van een gasbedrijf. Hij maakte de bewoners wijs dat ze hun huis uit moesten vanwege een gaslek en hun waardevolle spullen bij hem in bewaring konden geven. De bewoners gaven de man in goed vertrouwen hun geld mee en zijn vertrokken in afwachting van reparatie van de gasleiding. Toen de bewoners korte tijd later wilden informeren naar de stand van zaken en hun geld terug wilden krijgen, bleek de man met het geld met de noorderzon te zijn vertrokken. De gewaarschuwde politie stelde een buurtonderzoek in. De opgelichte bewoners gaven de politie het volgende signalement van de oplichter:

man
Nederlander
fors postuuur
leeftijd 40 tot 45 jaar
lengte 1,80 tot 1,90 meter
lichtblond haar
droeg grijze werkkleding zonder opschrift
droeg werkschoenen

Getuigen of mensen die weten wie de verdachte is en mensen die mogelijk ook zijn benaderd door deze man, kunnen contact opnemen met de recherche van de politie in de stad Utrecht. Het telefoonnummer is 0900-8844. Anonieme tips zijn ook welkom. Die kunt u doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer 0800-7000.

Inbraak mislukt
UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 juni op heterdaad een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van inbraak bij een woning aan de Willem de Zwijgerstraat.

De bewoner van een huis aan de Willem de Zwijgerstraat hoorde die nacht rond 01.00 uur een inbreker aan zijn achterdeur morrelen en belde de politie. De inbreker ging ervandoor. Onderweg naar de woning zagen agenten de verdachte lopen in de Mauritsstraat en hielden hem aan. Hij moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

Eerst rijverbod, dan rijbewijs kwijt
UTRECHT De politie heeft donderdagavond 2 juni op de Kardinaal de Jongweg een 64-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden, op verdenking van rijden onder invloed terwijl hem een rijverbod was opgelegd.

Een agent zag dat de man in zijn auto wilde stappen op de Zamenhofdreef. Omdat de man blijkbaar flink onder invloed van alcohol was, kreeg hij een rijverbod van 2 uur. Na een uur nam de man ondanks het rijverbod toch achter het stuur plaats en ging rijden. De politie hield de verdachte aan op de Kardinaal de Jongweg. Op het politiebureau wees de ademanalyse 1250 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Karatetrap voorkomt diefstal bromfiets
UTRECHT Een 17-jarig meisje heeft bij de politie aangifte gedaan van poging tot diefstal van haar bromfiets door drie jongens op het fietspad tussen de Mereveldseweg en de wijk Lunetten op donderdagavond 2 juni.

Drie jongens kwamen die avond rond 18.00 uur uit de struiken langs het fietspad op het meisje af en lieten haar stoppen. Ze trokken haar van haar brommer en een van hen wilde daarmee wegrijden. Het meisje, dat aan vechtsport doet, kreeg een stomp in haar gezicht, maar liet zich niet uit het veld slaan. In plaats daarvan gaf ze de jongen op de brommer een ferme karatetrap, stapte snel weer op haar brommer en ging ervandoor. De politie onderzoekt de zaak.

Openlijke geweldpleging
UTRECHT De politie heeft in de vroege ochtend van donderdag 2 juni op de Viebrug twee jongens aangehouden, wegens het mishandelen van een 22-jarige man uit Vleuten.

Het slachtoffer was wezen stappen met zijn vrienden en stond die morgen rond 05.20 uur bij de Viebrug op een taxi te wachten. Daar kreeg hij ruzie met andere wachtenden en werd tegen de grond geslagen. De toegesnelde politie hield een jongen van 16 jaar uit Woudenberg en een jongen van 17 jaar uit Maarn aan op verdenking van openlijke geweldpleging. Beiden moesten voor verhoor mee naar het politiebureau en zijn in verzekering gesteld.

Het slachtoffer isdoor de klappen die hij opliep enkele van zijn tanden kwijtgeraakt. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie maakt proces-verbaal op en heeft de ouders van de verdachten in kennis gesteld.

Pizzakoerier overvallen
VLEUTEN Een 16-jarige pizzakoerier uit De Meern kreeg donderdagavond 2 juni pech met zijn bromfiets en werd even later op de Willy Posthumushaghe overvallen door twee jongens.

De jongen uit De Meern had die avond rond 21.45 uur pizzas bezorgd in Maarssen toen hij op de Verbindingsweg pech kreeg aan zijn brommer. Hij liep terug naar de pizzabakkerij, maar werd op de Willy Posthumushaghe overvallen door twee andere jongens op een bromfiets. Die bedreigden hem met een mes, pakten zijn geld af en gingen ervandoor richting Maarssen.

Het signalement van de overvallers luidt:

twee jongens
van Noord-Afrikaanse afkomst
leeftijd ongeveer 17 jaar
beiden hebben een bol gezicht
beiden hebben een gezet postuur
de bestuurder vcan de bromfiets had een ringbaardje

De bromfiets van de overvallers:

is van het merk Vespa
is wit van kleur
heeft een windscherm

Getuigen of mensen die weten wie de verdachten zijn, kunnen contact opnemen met de recherche van de politie in de stad Utrecht. Het telefoonnummer is 0900-8844. Anonieme tips zijn ook welkom. Die kunt u doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer 0800-7000.