Politie Groningen

Vrijdag 3 juni 2011

Provincie Groningen , 03-06-2011

Vrouw laat benzineslang hangen aan auto

GRIJPSKERK De politie is op zoek naar een vrouw die donderdagmorgen heeft getankt bij een tankstation aan de Lageweg in Grijpskerk. De bestuurster van een Volvo stationwagen probeerde te tanken, maar dat mislukte. Ze reed daarop weg, maar vergat de benzineslang terug te hangen. Na enkele meters viel het brandstofpistool uit de benzineopening van de auto en had de onbekende vrouw haar fout door. Ze hing het voorwerp terug aan de benzinepomp en reed weg. Een automobilist die direct na haar ging tanken, pakte de slang waarna tientallen liters benzine wegspoot. Het benzinestation werd daarna afgesloten voor gebruik. De vrouw wordt verzocht te bellen met de politie in Zuidhorn via 0900-8844 (lokaal tarief).

Kind valt uit raam

FARMSUM Een 2-jarig jongentje is donderdagmorgen uit een raam gevallen van een woning aan de Op de Wierde in Farmsum. Het kind had vermoedelijk tijdens het spelen een raam op de eerste verdieping open gekregen. Dit ondanks een vergrendeling die op het raam was aangebracht. De jongen viel zon vier meter naar beneden en kwam op een terras terecht. De peuter is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Ongeluk na niet horen fietsbel

OOSTERWIJTWERD Bij een ongeval op de Schoolweg in Oosterwijtwerd zijn donderdagmorgen twee personen gewond geraakt. Een 66-jarige man uit Haren fietste met een bekende door de Schoolstraat. Vier tienermeiden liepen op dat moment midden op de weg. De inwoner van Haren waarschuwde de dames door zijn fietsbel te gebruiken, maar de meiden hoorden dit vermoedelijk niet. Toen de fietser iets tegen de pubers riep, stapte een 13-jarig meisje uit Eenum opzij. De fietser passeerde haar op dat moment. Door de botsing viel het tweetal op de grond. De tiener is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De fietser had wat snijwonden en had pijn in zijn nek. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Gewonden bij verkeersongeval

GRONINGEN Bij een verkeersongeval zijn donderdagmiddag twee personen (16 en 18 jaar) uit Haulerwijk en Lippenhuizen gewond geraakt. De 16-jarige bromfietser reed samen met zijn passagier op de Bornholmstraat. Op de kruising met de Hooghoudstraat kwam het duo in aanrijding met een

81-jarige automobilist uit Groningen. Het duo maakte een lelijke smak tegen het wegdek. De 18-jarige passagier werd met een polsbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 16-jarige bromfietser moest voor onderzoek mee. Beide voertuigen raakten bij het ongeval beschadigd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Alcomobilist maakt brokken

GRONINGEN/A28 De politie heeft donderdagavond een 49-jarige automobilist uit Eenrum aangehouden. De bestuurder was op de A28 door nog onbekende oorzaak in aanrijding gekomen met een 26-jarige automobilist uit Borger. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Bij controle wees een blaastest uit dat de automobilist vermoedelijk teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 595 ugl (1,35 promille). Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Bij de aanrijding raakten beide autos beschadigd en werden door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Scooterrijder gewond bij eenzijdig verkeersongeval

LEENS Donderdagavond is bij een eenzijdig verkeersongeval een 20-jarige man uit Wehe den Hoorn gewond geraakt. Hij reed op zijn scooter op de Schaapweg en was in aanrijding gekomen met de brugleuning van de Verhildersumbrug. Vermoedelijk moest hij uitwijken voor op de grond liggende markeringsborden. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

17-jarige automobilist aangehouden

WINSCHOTEN - De politie heeft donderdagavond op de Beertsterweg in Winschoten een 17-jarige automobilist uit Oude Pekela aangehouden. Agenten zagen dat een automobilist zonder verlichting over het fietspad reed. De agenten dwongen de bestuurder tot stoppen. Eenmaal gestopt bleek dat de bestuurder geen geldig rijbewijs te hebben. Ook kon hij zich niet direct legitimeren. De jonge Pekelder moest mee naar het politiebureau. Na controle van zijn juiste persoonsgegevens werd hij, met twee bonnen op zak, overgedragen aan zijn ouders.

Agenten met ijzeren staaf bedreigd

DOEZEM De politie heeft donderdagavond een 46-jarige man uit Kornhorn aangehouden. Agenten reageerden op een melding en ruzie op de Provincialeweg in Doezem. Toen agenten hadden bemiddeld en weg wilden gaan ging de verdachte door het lint. Hij pakte plotseling een ijzeren staaf en bedreigde beide politiemedewerkers. De agenten konden de verdachte door te dreigen met peperspray overtuigen de twee meter lange staaf weg te gooien. Nadat hij dit had gedaan werd de Kornhonster in de boeien geslagen. Hij moest mee naar het politiebureau een werd ingesloten. Na verhoor zal de man worden overgedragen aan het zorgkader.

Hoogezandster voor mishandeling aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft donderdagavond een 28-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor mishandeling. De man had het in een restaurant aan de Gorecht-Oost aan de stok gekregen met een 32-jarige plaatsgenoot. Hierbij sloeg en schopte hij zijn opponent. Ook deelde hij aan hem een kopstoot uit. De geweldpleger was zo agressief dat hij door twee omstanders in bedwang moest worden gehouden. Ook tegen de gealarmeerde agenten reageerde hij agressief. De Hoogezandster moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De 32-jarige slachtoffer raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij doet aangifte. Vermoedelijk ging de ruzie om een geldschuld. De politie stelt een onderzoek in.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. Op de Kraneweg in Groningen zagen agenten dat de man op een snorfiets reed. Bij een controle moest hij een alcoholtest doen. Het bleek dat hij had gedronken. Op het politiebureau wees een ademanalyse uit dat de bromfietser ruim 720 ugl (1,65 promille) alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Zeven maal op de bon voor baldadigheid

GRONINGEN - De politie heeft donderdagnacht zeven baldadige stappers op de bon geslingerd voor baldadigheid. Agenten zagen tijdens hun surveillance dat het zestal zich op diverse locaties in de Stad baldadig gedroegen.


-Op de Oosterhamrikkade zagen agenten dat een 17-jarige jongen uit Groningen met een fiets gooide. Toen hij door agenten werd aangesproken had bleek hij onder invloed van alcohol.


-Op het Boterdiep zagen agenten hoe twee mannen (19 en 33 jaar) uit Groningen en Bad Nieuweschans met een fiets en een prullenbak gooiden Beide mannen hadden geen excuus voor hun gedrag.


-Op de het Boterdiep en de Oude Ebbingestraat kregen vier personen een bekeuring voor het wildplassen. In de Moesstraat kreeg een 19-jarige Stadjer een proces-verbaal voor het bij zich hebben van een honkbalknuppel. (wet Wapens- en Munitie)

De zeven verdachten moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden zij met een bekeuring op zak weer gaan. De overlastplegers kunnen rekenen op een forse boete. De hoogte van de boete wordt bepaald door de officier van justitie. In het kader van het project N350 pakt de politie de komende maanden vernielingen, baldadig gedrag en openlijke geweldplegingen in de Stad stevig aan. Bewoners en ondernemers van het noordelijke gedeelte in de binnenstad, de Korrewegwijk en de Oosterparkwijk in Groningen gaven aan dat deze vernielingen als één van de belangrijkste ergernissen werden ervaren.

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

GROOTEGAST Een 19-jarige automobilist is donderdagnacht op de Lutjegasterweg in zijn woonplaats gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De jonge bestuurder verloor in een bocht de macht over het stuur en reed tegen een boom. De 19-jarige is met ondermeer beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Politie onderzoekt mishandeling

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een inwoner van Winsum (leeftijd niet bekend). De man werd donderdagnacht in de Poelestraat benaderd door een aantal mannen en kreeg van een van hen een schop tegen het hoofd. Het slachtoffer raakte daardoor gewond en is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft inmiddels met enkele getuigen gesproken.

Dief steelt koper van kerk

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op het Nieuwe Kerkhof in Groningen een 29-jarige koperdief aangehouden. Een getuige zag dat een man koper van de Nieuwe Kerk haalde en waarschuwde de politie. Agenten vonden bij de kerk koperen onderdelen en een kniptang. De verdachte bleek zich te verschuilen in de bosjes. De inwoner van Groningen is ingesloten.

Drent aangehouden na kopstoot

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in een café aan de Grote Markt in Groningen, een 19-jarige inwoner van Peize aangehouden. De Drent had een leeftijdsgenoot uit Sappemeer een kopstoot gegeven. De neus van de 19-jarige Sappemeerster is daarbij vermoedelijk gebroken. Agenten konden de verdachte op aanwijzen van diverse getuigen achterhalen. Hij werd in de cel gezet. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gegaan.

Deur niet op nachtslot: woning leeggehaald

GRONINGEN Een inwoonster van de Kruitlaan in Groningen is donderdagnacht gedupeerd geraakt door een insluiper. Bij thuiskomst van haar vriend bleek dat de woning overhoop gehaald. Er bleken ondermeer twee laptops, mp3-spelers en een telefoon te zijn weggenomen. Uit onderzoek werd duidelijk dat er geen deur of ramen waren geforceerd en bleek dat de voordeur niet afgesloten was geweest met een nachtslot. De dief is waarschijnlijk via de flippermethode in de woning gekomen. De gedupeerde doet aangifte.