Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 03-06-2011

Auto-inbrekers aangehouden

MAARSSEN De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden omdat zij ingebroken hadden in een auto.

De politie kreeg omstreeks 19.30 uur een melding van ene getuige die had gezien dat twee mannen een ruit van een auto, die geparkeerd stond aan de Sportparkweg, hadden ingeslagen. Agenten gingen ter plaatse en troffen de auto aan. De verdachten waren inmiddels gevlucht in een donkerkleurige auto.

Aan de hand van de opgegeven signalementen en het type auto waarmee de verdachten waren gevlucht gingen agenten op zoek naar de verdachten. Een politie-eenheid in Utrecht zag de auto met de twee mannen niet veel later in Overvecht rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en de twee mannen, 18 en 25 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden.

Man gewond na aanrijding

VREELAND Op de Provincialeweg N 201 vond woensdagavond en aanrijding plaats tussen een jogger en een fietser. De jogger raakte ernstig gewond.

Een groep wielrenners reed omstreeks 20.45 uur uit de richting van Kortehoef. Voor de groep liep een man te Joggen. De man werd door de groep aangeroepen dat de groep naderde. De 43-jarige jogger uit Loenen aan de Vecht maakte vermoedelijk een onverwachte beweging op het moment dat de groep wielrenners voorbij reed. Hierdoor kwam een 45-jarige wielrenner uit Weesp in botsing met de jogger. Door de botsing raakte de 43-jarige man ernstig gewond en werd met onder andere hoofdletsel naar het AMC overgebracht.

Onder invloed en zonder geldig rijbewijs

WOERDEN De politie heeft woensdagmiddag 1 juni een man aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder geldig rijbewijs.

De politie kreeg omstreeks 17.30 uur informatie van een getuige die aangaf dat een man onder invloed in zijn auto was gestapt en zonder een geldig rijbewijs was gaan rijden. Op de Dahliastraat kreeg de bestuurder een stopteken en moest de 43-jarige man uit Woerden een blaastest afleggen.De blaastest
bevestigde dat de man gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 785 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Portemonnees weg bij insluiping in woning

WOERDEN Bij een diefstal uit een woning zijn woensdagavond 1 juni twee portemonnees met inhoud uit een tas weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen.

Een bewoner van een huis aan de Schimmelpennincklaan hoorde woensdagavond rond 18.30 uur iemand in zijn tuin rondlopen. De bewoner liep naar de tuin en vervolgens naar de schuur. In de schuur vond hij de tas van zijn vrouw zonder inhoud. Twee getuigen hebben twee verdachten op een grijze opoefiets zien wegrijden.Van de twee verdachten is het volgende signalement bekend:

Signalement verdachte 1:


- Jongen van ongeveer 16/17 jaar


- 1.80 meter lang


- Slank tot middelmatig postuur


- Golvend lang zwart haar tot op de schouders


- Droeg zwarte kleding en een zwarte pet

Signalement verdachte 2:


- Jongen van 16/17 jaar


- 1.70/1.75 meter lang


- Slank tot middelmatig postuur


- Opgeschoren haar


- Droeg een blauw/witte jack

Getuigen die iets hebben gezien of die informatie hebben met betrekking tot de insluiping, worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad: 0900 88 44.