Politie Gelderland-Midden

Politie start onderzoek naar straatroof

Publicatiedatum: 3-6-2011 10:27:24

ARNHEM - De politie is een onderzoek gestart naar een straatroof op het Nieuwe Plein in Arnhem. Deze vond plaats op 3 juni rond 05.20 uur.

Het slachtoffer, een 37-jarige man uit Arnhem, werd op het Nieuwe Plein door twee negroïde mannen tegen de grond geslagen. De twee gingen er daarop vandoor met een geldbedrag en een smartphone; ze liepen richting de Oude Kraan.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). (2011065202 - rl)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Aanhouding voor belediging en geweld

Publicatiedatum: 3-6-2011 10:24:00

ARNHEM - De politie heeft op 3 juni rond 04.05 uur een 22-jarige man uit Velp aangehouden. De man rende weg van een vechtpartij die kennelijk plaatsvond in de Luthersesteeg in Arnhem. De man werd gezien door politie-ambtenaren die de cellenbus bestuurden. Deze vorderden de man om te blijven staan, maar dat had geen succes.

Daarop werd de achtervolging ingezet; eerst met de cellenbus, later te voet. De man stopte in de Kortestraat waarop hem werd gevraagd naar een identiteitsbewijs. Tijdens het gesprekje beledigde de verdachte de politie-ambtenaar, waarna de verdachte werd meegedeeld dat hij was aangehouden. Hierop nam de man direct een agressieve houding aan. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij de politie-ambtenaar genoodzaakt was enkele klappen uit te delen. Op een gegeven moment kwam de politie te paard ter plaatse voor assitentie, waarop de man kon worden geboeid. Tijdens en na deze vechtpartij werd de politie-ambtenaren nog enkele keren beledigd. (2011065183 - rl)

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---