Politie Drenthe

Vrijdag 3 juni 2011

Provincie Drenthe, 03-06-2011

Politie zoekt getuigen inbraak kledingzaak

EMMEN Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een kledingzaak aan de Notaris Oostingstraat. Door een ruit te vernielen, wist men binnen te komen. Diverse schappen met kleding zijn leeggehaald. De politie vraagt getuigen van deze diefstal zich te melden via 0900-8844.

Politie vordert rijbewijzen in

COEVORDEN Agenten hebben donderdagmiddag op de N34 het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige man uit Hardenberg. De beginnende bestuurder reed 196 km/uur waar 100 km/uur is toegestaan. Na correctie is dit 190 km/uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens vernieling

ANNEN De politie heeft donderdagavond een 46-jarige man uit Zuidlaren aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning aan de Zuidlaarderweg. De man is ingesloten voor verhoor.

Huiselijk geweld

EMMEN Agenten hebben donderdagavond een 51-jarige man uit Emmen aangehouden in een woning in Emmen op verdenking van mishandeling van zijn 45-jarige vriendin. De verdachte zou zijn vriendin hebben geslagen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Eenzijdig ongeval

EMMEN Een 23-jarige man uit Gramsbergen raakte donderdagavond gewond bij een aanrijding op de A37 bij Emmen. De man kwam vanuit de richting Nieuw Amsterdam en reed richting Emmen. Hij wilde de A34 oprijden, maar verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De bestuurder botste met zijn voertuig tegen twee lantaarnpalen. Hij en zijn 22-jarige passagier uit Emmen zijn voor controle naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Het voertuig is afgesleept.

Rijden onder invloed

ANLOO Een 36-jarige vrouw uit Nieuw Buinen is donderdagavond aangehouden op de Annerweg wegens het rijden onder invloed. De vrouw, die met haar dochter van 7 jaar oud in de auto zat, blies op het bureau 380 ugl. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

EEN Agenten hebben een 43-jarige man uit Nieuw Roden aangehouden op de Amerika wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 895 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is verbaal opgemaakt.

Jongen bekeurd wegens belediging

COEVORDEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 17-jarige jongen uit Coevorden aangehouden op de Wethouder JB Hemelweg. Een 18-jarige jongen werd bekeurd omdat hij op de weg fietste en niet op het daarvoor bestemde fietspad. Twee andere jongens, onder meer de 17-jarige, bemoeiden zich met de bekeuring. De 17-jarige jongen beledigde daarop de agenten. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden wegens mishandeling

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 38-jarige man uit Erm aangehouden aan de Dalerstraat. Hij zou een 39-jarige man uit Erm hebben mishandeld. De verdachte verklaarde dat hij dit deed omdat de man uit Erm ruzie had gezocht met hem en zijn vriendin. Van de man uit Erm wordt nog een verklaring opgenomen. Hij moest eerst voor controle naar het ziekenhuis. De politie doet nader onderzoek.

Man aangehouden na steekincident

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige jongen uit Elim aangehouden. De jongen wordt er van verdacht eerder die nacht aan de Grote Kerkstraat een 24-jarige jongen uit Elim te hebben gestoken. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De 24-jarige jongen is met nog onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. De politie doet nader onderzoek. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Politie doet onderzoek naar branden klikos

ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag rond 3.00 uur is brand geweest aan de W.A. Scholtenstraat, aan het Kanaal en aan het Kymmelhof in Assen. Meerdere klikos stonden in brand. In een aantal gevallen is schade ontstaan aan naastgelegen schuurtjes. De politie houdt vandaag een buurtonderzoek. Getuigen die beschikken over meer informatie worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.